Visa kurser.se som: Mobil

3 steg för att lära dig spanska

3 steg för att lära dig spanska

Har du funderat på att lära dig spanska? Kanske har du redan varit i Spanien och fått mersmak? Eller vill du damma av din skolspanska? Spanska är ett användbart språk som talas i stora delar av världen. Det är faktiskt det näst största språket i världen, efter mandarin. Här följer tre steg som du har nytta av om du vill lära dig spanska på riktigt.

1. Lär dig spanska tillsammans med andra

När du väl har bestämt dig för att lära dig spanska är det bra om du kommer igång på momangen. Ett bra sätt att rivstarta är att gå en spanskakurs. Hos oss på kurser.se hittar du flera olika kurser för nybörjare. Du kan välja om du vill gå en kurs under en termin, en intensivkurs på några veckor eller online så att du själv kan planera din tid.

» Läs mer om spanskakurser

För att komma igång snabbare är det också bra om du känner någon annan som vill lära sig spanska. Då kan ni hjälpa varandra och öva tillsammans. Vet du ingen i din närhet som är intresserad är en kurs en ypperlig möjlighet att träffa en spanskpartner. Tillsammans kan ni sedan förhöra varandra på glosor och andra övningsuppgifter.

2. Utsätt dig för spanska på hemmaplan

Lär dig spanskaNär du har blivit varm i kläderna kan du börja utsätta dig för språket. Detta gör du bäst genom att läsa böcker på spanska och se på spanska filmer och tv-serier. När du läser vänjer du dig automatiskt vid meningsbyggnader och ordföljder så att du sedan när du pratar och skriver känner var orden ska hamna istället för att behöva tänka på grammatiken.

Det samma gäller för uttalet när du ser på spansk TV. Då hör du hur olika uttal av ett ord kan få olika innebörd och när du sedan ska tala själv känner du rytmen i språket. Ju mer du lyssnar desto lättare har du för att förstå och om du börjar med enklare program med textning kommer du senare att kunna se på vilka program som helst utan text.

Ordna ett event tillsammans med dina spanskavänner från kursen där ni lagar spansk mat tillsammans eller icensätter olika situationer där ni enbart får prata spanska med varandra. Alla får öva samtidigt som ni får en trevlig kväll.

 

Lär dig spanska3. Res till spansktalande länder

När du har ökat din förståelse är det bästa sättet att fördjupa sina kunskaper att resa till ett land där du får tala språket. Spanien var stort under kolonialtiden vilket gör att det är 20 länder runt om i världen som än idag som har spanska som officiellt språk. Förutom Spanien kan du resa till stora delar av Latinamerika för att omge dig av spansktalande människor.

De är stor skillnad mellan att prata spanska med dina kurskamrater och att prata med människor som har spanska som modersmål. Att spendera en tid i ett spansktalande land kommer att ge dig ett bättre uttal och göra att du kan tala snabbare samtidigt som du ökar förståelsen. Man brukar säga att man kan ett språk om man kan skämta på språket. Prova att dra ett skämt för någon spansktalande person, lyckas du få hen att skratta har du kommit en bra bit på vägen.


.

Senast uppdaterad: 11 okt 2016

Vill du inspireras?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få kurstips med spännande innehåll direkt i brevlådan.