Visa kurser.se som: Mobil

Lär dig något nytt kostnadsfritt

Roligt, inspirerande, berikande ... och gratis!

Vill du lära dig att dansa salsa? Bli säkrare på franska, italienska eller arabiska, testa en ny måleriteknik? Kanske har du barn som vill prova på dans i olika stilar? Då är gratis kurser något för dig. Det finns ett stort och varierat utbud för dig som vill prova på något nytt utan att behöva betala. 

Se hela listan med gratis kurser här »

kostnadsfria kurser

Exempel på arrangemang där du får lära dig något gratis kan vara kostnadsfria föreläsningar, prova-på-kurser där första lektionen är gratis eller när en arrangör har öppet hus i början av terminen.
 

6 kategorier med kostnadsfria evenemang och kurser 

Dans - kasta dig ut i en tango

Inom kategorin dans finns det ett hel massa kostnadsfria kurser. Många dansinstitut arrangerar öppet hus-evenemang där du dels kan titta, dels prova på olika dansstilar. Så har du gått och drömt om att få kasta dig ut i en eldig tango ska du passa på att titta in på ett öppet hus där olika danssstilar presenteras. Chansen är stor att din dröm går i uppfyllelse. Öppet hus- evenemang i dans brukar också vara väldigt populära bland barn och unga.

» Här hittar du kostnadsfria danskurser

Stick- och virkcaféer

Att stickaStick- och virkcaféer har de senaste åren fått ett enormt uppsving. Dessa caféer är den moderna tidens synjunta. Det roliga är att även killar och män börjar intressera sig för stickning och virkning. Att gå på ett stick- och virkcafé är avkopplande, kreativ och socialt.

» Här hittar du konstnadsfria stickningskurser

Måla – lär dig en ny måleriteknik

För dig som tycker om att måla eller vill prova på att måla finns det kostnadsfria kurser. Du kan prova på att måla i olika stilar, med olika färger och på olika material: olja, akvarell, akryl, porslinsmålning och sidenmåleri etc. Oftast är dessa kurser upplagda så att du får prova på en timme, som inspiration. Och det kan räcka får att få blodad tand.

» Här hittar du kostnadsfria målerikurser

Skriva – väx i ditt skrivande

Har du författardrömmar? Då kan en gratiskurs i skrivande passa dig alldeles utmärkt. Att få sina texter lästa av andra, lärare, såväl som andra kursdeltagare, är läskigt, jobbigt, lärorikt och berikande. Det är oftast genom att låta andra läsa ens texter som man får nya infallsviklar och kommer vidare. Och kanske kan du få någon annan att växa i sitt skrivande.

» Här hittar du kostnadsfria skrivarkurser

Seniorer - lär dig hantera datorn, surfplattan och mobilen 

Det finns en förutfattad mening om att äldre människor skulle vara sämre på att hantera datorer och mobiltelefoner än yngre. Kanske stämmer det, kanske inte. För dig som är äldre och vill lära dig hanter en dator, en surfplatta eller en mobiltelefon, finns det i alla fall ett stort utbud av gratis kurser. Om du avsätter en förmiddag för att lära dig hantera en mobiltelefon, kan du skicka ett sms och förvåna ett barnbarn. Du kan också lära dig att utföra dina bankärenden på en dator.

» Här hittar du kostnadsfria kurser för seniorer

Språk – säg hej till nya vänner på ett nytt språk

Många av oss hanterar ett språk utöver vårt modersmål. För svenskar är det ofta engelska. Den har vi nytta av nästan vart vi än reser. Men att kunna ännu ett språk imponerar verkligen, och dessutom får du en större säkerhet och ett större självförtroende när du kan slänga dig med fraser på till exempel italienska när du är i Italien. Genom att gå en gratis kurs i franska kan du säga bienvenue till nya vänner.

» Här hittar du kostnadsfria språkkurser

Föreläsningar är ofta kostnadsfria

Hoppas att du blivit inspirerad av den här listan med gratis kurser. Och du, glöm inte att många bra föreläsningar också är kostnadsfria.


Senast uppdaterad: 10 sep 2014

Kommentarer:


Hobbytest

Hobbytest kurser.se

Vilken hobbytyp är du?

Inspireras till att göra något nytt på fritiden.

Starta testet