Visa kurser.se som: Mobil

6 pyssel som hjälper dig att komma i julstämning

Inspireras till årets julpyssel

Längtar du också efter julen och allt vad det innebär? Kom i julstämning redan nu med hjälp av lite julpyssel! kurser.se tipsar om 6 olika julpyssel som hjälper dig att komma i stämning och som dessutom förgyller själva julafton när den väl kommer.

Välkomna julen på traditionellt vis – Bind din egen julkrans

Julkransens historia sträcker sig långt bak i tiden, så långt att vi inte ens kommer ihåg hur den började. Den hade dock samma övergripande betydelse då som nu – att symbolisera festlighet. Välkomna dina gäster med en julkrans du har gjort själv i år. Många kransar görs av vintergröna blad men vill du ha lite mer färg kan du även använda rönnbär som bas. Julkransarna kan du även dekorera med vinteräpplen, pärlor eller annat som passar i ditt hem. 

Återuppliva en historisk julsymbol – Gör din egen julbock

Julbocken är föregångaren till vår jultomte och dess historia sträcker sig till och med längre bak än så. Idag är det mest en prydnad i våra hem som får komma fram i juletid. Har du aldrig haft en julbock och vet inte riktigt vad du ska använda den till? Den passar utmärkt bredvid granen, på balkongen eller kanske till och med som dörrstopp. Gör din egen julbock i år i halm, granris eller trä.

Vegetariskt julbord – gör vegetariska varienter av klassiska julrätter

Utöka julbordet med nya rätter

Julen är full av traditioner och de märks framförallt när det kommer till maten på julbordet. Köttbullar, Janssons frestelse, sill, ägghalvor och julskinka. Varför inte passa på att spexa till det i år och göra din egen korv eller ha ett helt vegetariskt julbord?

Baka sötsaker med julens smaker

Skippa den traditionella Aladdinasken i år och baka dina egna sötsaker att servera till Kalle Anka och hans vänner. Julgodis i alla dess former är ett enkelt sätt att imponera på släkten och dessutom något som är kul att göra tillsammans i väntan på tomten. Prova nya recept, lär dig gamla klassiker eller satsa på en mer hälsosam jul med nyttiga sötsaker.

Julbakning – Gör ditt eget julgodis

”Ära vare gud i höjden…” – Gör presenter till nära och kära

De flesta uppskattar idag en present som du har lagt ner din tid och kärlek i mer än något du köpt i en affär. Kom in DIY-andan och hållbarhetstänket och skapa personliga presenter till dina nära och kära. Det kan vara allt från något ätbart till en fotobok. Bara fantasin sätter gränser!

Skicka glädje – Måla egna julkort

Hur många e-julkort fick du på mejlen förra året? Hur många fick du i brevlådan? Gör någon extra glad med ett personligt målat julkort. Dina vänner kommer att bli överraskade och glada av din julhälsning oavsett om du målar som Rembrandt eller kladdar som en treåring. Glöm bara inte bort att posta julkorten i tid så att de kommer fram!

Inspireras av alla julkurser

LÄS MER

Slå till med ett vegetarisk julbord – gör vegetariska varianter av dina favoriter

Senast uppdaterad: 13 nov 2018

Vill du inspireras?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få kurstips med spännande innehåll direkt i brevlådan.