Visa kurser.se som: Mobil

Hitta en hobby inför terminstart

Välj mellan många kategorier för att hitta rätt hobby för dig!

Starta nästa termin med en hobby

Nu är det snart dags för ny terminsstart. Då kan det vara roligt att börja med en energigivande hobby. Att ha en hobby är för många en självklarhet och för andra något som inte hinns med i vardagen. Läs den här guiden för att komma igång eller hitta en ny hobby. Planera din kommande termin med en rolig fritidskurs!

Testa vilken hobby som passar dig

Dansa dig svettig

En danskurs är något som kan passa alla, oavsett ålder och tidigare erfarenhet. Dansa enskilt eller i par, beroende på vad som passar dig. Testa på salsa, orientalisk dans, bugg eller varför inte stepp? Alla danser garanterar en endorfinhöjare. Starta terminen med ett leende på läpparna och träna samtidigt hela kroppen. Se alla danskurser.

Plocka fram din kreativitet

Det finns många saker som vi kan skapa med våra händer eller andra hjälpmedel. På en kurs i hantverk får du lära dig olika tekniker för att skapa något. Hitta det material som passar dig allra bäst – trä, textil, lera, blommor eller annat. Du kan också tillverka dina egna smycken eller skålar i keramik. Det finns mängder av stilar inom hantverk att dyka ner i under nästa termin. Hitta alla hantverkskurser.

Spela någon annan för en stund

Har du alltid drömt om att få spela någon annan? Testa på att stå på scen och spela teater nästa termin. Det finns många karaktärer att ta sig an. En teaterkurs består ofta av flera övningar och lekar för alla deltagare. Att improvisera kan ofta vara ett bra sätt att locka fram teaterapan i dig. Låt din termin bli både innehållsrik och rolig med en kurs i teater.

Terminstart närmar sig - hitta en egen hobby

Skapa dina egna tavlor

Utveckla din konstnärliga sida eller bara lek med olika färger och mönster. Att måla kan fungera både som terapi och som stämningshöjare. Olika målarkurser lär ut olika tekniker och stilar. Välj mellan olja, teckning, akryl och mycket annat. Låt hjärnan fokusera på något helt annat en stund. Fatta penseln och börja skapa dina egna tavlor nästa termin!

Skriv så pennan glöder

Drömmer du om att bli författare, skriva din egen bok eller gillar du bara att uttrycka dig i ord? Då ska du starta terminen med en skrivarkurs. Där ges du förutsättningar och tid till att få ner alla tankar på papper. Det finns många olika sätt att skriva på inom skrivkonsten. Här kan du läsa mer och inspireras av olika stilar.

Renovera gamla möbler

Att ta vara på det gamla och förvandla till något nytt kan vara väldigt roligt. Att också få göra det med sina egna händer och sedan placera i sitt eget hem är givande. Ta tid till att utveckla dina färdigheter inom möbelrenovering under nästa termin. Även kurser inom homestyling och hur du ska inreda ditt hem finns. Kika in alla kurser inom inredning och design här.


Senast uppdaterad: 30 jun 2016

Hobbytest

Hobbytest kurser.se

Vilken hobbytyp är du?

Inspireras till att göra något nytt på fritiden.

Starta testet