Visa kurser.se som: Mobil

För dig som ska bli pensionär

Kurser för pensionärer

Ska du bli pensionär? - Guiden med tips för dig som ska bli pensionär

Är du eller ska du gå i pension inom en snar framtid? Känns det jobbigt eller kul? Dina arbetsbojor är nu upplåsta och du kan ägna dagarna åt vad du vill! Känner du dig vilsen och lite oinspirerad? Här har vi samlat flera förslag på aktiviteter för pensionärer. Gå inte hemma och deppa - aktivera dig och gå en spännande kurs! Vilken typ av pensionär kommer du att bli? Läs guiden och hitta svaret!

Pensionärskurser inom jakt och fiske

Den naturälskande penisonären

Längtar du efter att gå i pension för att bland annat vistas i naturen? Ägna dig åt fågelskådning och lär dig överleva i naturen med hjälp av dess resurser. Har du inte jaktlicens än? Ta pensionsåren i akt och gå en kurs i jakt och fiske. Hitta din kurs idag - oavsett om det är en penisonärskurs eller ej. Livet börjar idag!

Målarkurser för pensionärer

Neo-Monet - Målarkurs för dig med konstnärsdrömmar

Har du alltid drömt om att lära dig att måla? Vad sägs om en akvarellkurs? Ta fram penseln, paletten och staffliet och anmäl dig till en målarkurs! Låt oljan, teckningen eller akrylen på ditt medium - ta tag i dina drömmar som pensionär.   

Datakurser för pensionärer

Datanördspensionären - Bli bättre på datorer än barnbarnen

Har du inget datorkörkort som dina barnbarn har? Ta din tid som nybliven pensionär och hoppa in i webb- och datavärlden. Starta tiden som pensionär genom att gå en grundkurs i datorkunskap, eller bli ett proffs på att redigera bilder. Varför inte skapa din egen hemsida och starta Sveriges populäraste blogg för pensionärer? 

Trädgårdskurser för pensionärer

Linné á la pensionär - Pyssla professionellt i trädgården

Är din trädgård lite risig och behöver ompyssling? Varför inte spendera dina första månader som pensionär med att ordna upp i trädgården? Lär dig att beskära träden eller varför inte bli florist? Det kanske kan bli en ny ambition efter åren på kontor?  

Danskurs pensionär

Dancing Queen - Dansa in åren som pensionär

Var du en stjärna på dansgolvet som 20-åring och skulle vilja återuppta intresset? Gå en danskurs för pensionärer eller en för alla åldrar. Vad säger du om klassisk balett, kryddig latinamerikansk dans eller kramgo pardans? Varför inte utmana dina förkunskaper och gå en kurs i afrikansk dans, street dance eller burlesk dans?    

Pensionärresa med kurs

Nya Indiana Jones - Utforska världen utan gränser

Går du igenom en livskris och undrar varför inte du reste mer som ung? Köp en världskarta och börja nu! Om du vill vara väl förberedd kan en språkkurs vara på sin plats. Det enda som stoppar dig är du själv. Utnyttja tiden som pensionär och utforska världen. Vill du träffa en resekamrat som också är pensionär? Ta då en titt pensionärskurserna i språk

Teaterkurs för pensionärer

Den skådespelande pensionären - Inta scenen och agera

Har du drömmar om att spela ut dina känslor i det starka strålkastarljuset inför en publik? Att vara eller inte vara - att gå en teaterkurs eller att inte gå en teaterkurs. Det är väl egentligen en ganska lätt fråga med ett enklare svar? Bli en skådespelare på äldre dar och gå en kurs i teater. Slå slag i saken och hitta dina med- och motspelare på en pensionärskurs i teater. Carpe diem!  

Vi har många spännande kurser för pensionärer. Fira in pensionen och hitta din kurs idag


Senast uppdaterad: 15 mar 2017

Hobbytest

Hobbytest kurser.se

Vilken hobbytyp är du?

Inspireras till att göra något nytt på fritiden.

Starta testet