Visa kurser.se som: Mobil

Film och redigering som hobby

Film och redigering som hobby

Resan som skapade intresset

Namn: Karim Toray, 22 år

Sysselsättning: Tillsyningsman, ansvarar för säkerheten på tågspåret under banarbete.

Hobby: Filmproduktion och redigering

På sin fritid filmar Karim mycket och redigerar för att hela tiden utveckla sina kunskaper. Hans filmintresse började för några år sedan när han gjorde sitt livsresa till Australien. Filmskapandet har bara ökat och ökat på senaste tiden på resor runt om i världen. Karim beskriver att det är på grund av alla resefilmer han har sett på Youtube som gjort att han själv blivit intresserad.

Inspireras av andra

Karim och hans resekompisar köpte en kamera gemensamt inför Australien-resan. Innan resan fortsatte dem att kolla på resevideos för att samla så mycket inspiration som möjligt inför deras egna resa. Karim la även ner mycket tid på att lära sig använda kameran och redigering. Han berättar att han började med att filma korta filmer i vardagen för att sedan redigera dem.

“Det blev inte de bästa filmerna jag har gjort men jag utvecklades och det syntes i filmerna, både i hur jag filmade och hur redigeringen blev”.

Allt eftersom hans intresse blev större för filmproduktion uppgraderade han sin kamerautrustning. Den första kameran som han och hans resekompisar köpte tillsammans var en Gopro. En Gopro kamera berättar han fungerar bra till resor då kameran tål mycket och kan exempelvis filma under vattenytan.

Redigering är den stora delen av filmproduktion berättar Karim, man kan göra väldigt mycket av ett filmklipp enbart med redigering. Han började redigera sina filmer i Gopros egna redigeringsverktyg Gopro Studio. Nu på senare tid har han gått över till att redigera sina filmer i Adobe Premiere Pro, vilket är det verktyg han föredrar att arbeta i. Han beskriver Premiere Pro som ett program där man kan redigera sina filmer med stor valmöjlighet och en mängd effekter.

Karims tips till dig som vill komma igång med filmproduktion:

  • Testa dig fram
  • Skapa så mycket som möjligt
  • Titta på andra och få inspiration
  • Gå en filmkurs eller en redigeringskurs

Vill du också komma igång med film och redigering?

Gå en filmkurs eller en redigeringskurs

Senast uppdaterad: 13 dec 2017

Hobbytest

Hobbytest kurser.se

Vilken hobbytyp är du?

Inspireras till att göra något nytt på fritiden.

Starta testet