Visa kurser.se som: Mobil

Få tips på festsmink inför julfesten

Få till festsminket med enkla knep

Tips på festsmink inför julfesten

Juletider innebär ofta årliga julfester med jobbet eller vänner och julbord i olika former. Många gillar att fixa till sig lite extra inför tillfällen som dessa. I den här guiden får du tips på hur du kan skapa en rolig julfestsminkning. Allt från glitter till färger för festsmink med tema jul. Läs vidare och inspireras!

Gå en make-up kurs

Är du en varm eller kall person?

Genom att kolla närmare på din ansiktsfärg kan du ta reda på om du är en varm eller kall person. På så vis kan du få hjälp att avgöra vilka färger som matchar ditt ansikte bäst. Eller för att skapa en skarp sminkning som är motsatt till dina varma eller kalla drag. En varm hudton går ofta mot gul/orange och passar i varma färger som gul, röd, beige, orange och varma gröna färger. Om du istället är kall i hudtonen går den mot blått/rött och passar främst i kalla färger som blå, lila, turkos, rosa och skarp grön färg.

Arbeta fram en bra bas

För att kunna lägga ett bra festsmink så krävs en bra bas. Det innebär bland annat att lägga foundation, concealer och puder. Applicera mängd efter dina toner i ansiktet och använd bara det som känns nödvändigt. Det viktiga är att få en enfärgad och slät bas att sminka vidare på.

Välj färger som passar din ögonfärg och hudton

När du tagit reda på vilken hudton du är kan du enklare matcha färger på ögonskugga, rouge, kajalpenna och läppstift. Din ögonfärg kan också vara avgörande för vad för färger som matchar bäst. För en brunögd kan till exempel för mycket svart och mörkt gömma undan ögonen som du hellre vill lyfta. Om du vill använda en svart kajalpenna så är det då önskvärt att ljusa upp ögonlocken med en ljusare eller färgglad ögonskugga.

Dekorera ansiktet lite extra

Inför julfesten det kan det vara roligt att dra på lite extra smink. Testa att dekorera ansiktet med strassar och glitterstenar. Stenarna har ofta klister bakom sig och går enkelt att applicera på önskat ställe. Många väljer att lägga dem runt ögonen för att göra ett extra upplyft och dra uppmärksamheten dit. Stenarna går att ta bort, göra rent och använda på nytt.

Lösögonfransar är också ett sätt att dekorera ansiktet ännu ett snäpp. Lösögonfransar finns i en mängd färger. Välj efter din resterande outfit. Lösögonfransar appliceras ofta med ett lim som kan vara lite pilligt till en början, men sitter på plats när du väl fått dit dem.

Inget festsmink utan läppstift eller läppglans

Pricken över i:et

Att i kalla tider få till ett par icke frasiga läppar kan vara lite knepigt. Börja alltid med att vårda dina läppar inför julfesten. Att skrubba läpparna kan vara en bra start för att få bort överbliven hud. Använd sedan bra läppsyl som är återfuktande och reparerar dina läppar. På själva dagen för julfesten kan du sedan lägga på ett läppstift eller läppglans som matchar resterande sminkning och outfit. Läpparna kan ofta vara ett enkelt knep att slutföra sminkningen. Även där går en mängd färger att välja mellan, men rött är alltid en klassiker för jultemat.

Glöm inte glittret!

När du ska på julfest är det alltid roligt att känna sig extra fin och få glittra till det lite. Glitter ger en känsla av extra lyx. Välj mellan glitter på allt från puder, till eyeliner och ögonskugga. De mesta produkter idag säljs med glitter i olika färger. En glittrig känsla får du också genom glitterstenarna som finns i flera olika färger.

Hoppas du nu funnit inspiration till ditt festsmink. Lycka till! 

Senast uppdaterad: 29 nov 2017

Hobbytest

Hobbytest kurser.se

Vilken hobbytyp är du?

Inspireras till att göra något nytt på fritiden.

Starta testet