Visa kurser.se som: Mobil

Dansa, odla och sy på fritiden

Jessica dansar, odlar och syr på fritiden

- Mina intressen kommer helt från mina goda minnen från min uppväxt, säger Jessica, en glad 25åring med många strängar på sin lyra. Jessica kombinerar ett stort dansintresse med att dessutom odla mat och sy. Genom sina intressen känner hon att hon har balans i livet.

Jessica driver ett eget mediaföretag, har pluggat miljövetenskap på Stockholms universitet och arbetar volontärt.Sin fritid fyller hon med både olika sorters dans, grönsaksodling och sömnadsprojekt. 

- Jag är intresserad av dans och dansar just nu salsa, bachata, reggaeton, zumba, merengue. Tidigare har jag även dansat jazz, modern dans, magdans, streetdance. Jag är också intresserad av odling och har en stor ekologisk trädgård där jag odlar mat för hela hushållet, tycker även om att sy,virka, brodera, sticka.

- Det bästa med mina intressen är att jag känner att jag har balans i livet, jag blir lycklig. 

Hur kommer det sig att du började att dansa, odla och sy?

- De första åren i mitt liv växte jag upp med min farmor, mina föräldrar var nyanlända flyktingar och gick delvis på sfi och delvis sökte jobb, berättar Jessica. Min far kom in i arbetslivet efter 2 veckor i Sverige. Farmor har ett brinnande intresse för dans, konst, odlingar och hon var med och planterade de första tomatfröna som vi sparat från en tomat vi ätit. Intresset för tyg och textilier kommer från min pappa, han är duktig på att sy och min mamma vet hur man virkar, broderar och stickar. Mina intressen kommer helt enkelt från goda minnen från min uppväxt!

Vad behöver man för att göra det du gör?

odling- Man behöver nyfikenhet, intresse och en gnutta skratt. Alla kan lära sig att dansa om man bara vågar försöka. 

Vad betyder dina fritidsintressen för dig?

- Jag är en glad 25årig som ser möjligheter hos allt och alla. Genom alla svårigheter i livet måste man hitta glädjen och mina fritidsintressen är där jag hittar mitt lugn, min glädje och min passion. Jag dansar för hälsa, jag tror att motion måste vara roligt, man ska röra sig utan att tänka på att man tränar. 


Senast uppdaterad: 24 apr 2014

Hobbytest

Hobbytest kurser.se

Vilken hobbytyp är du?

Inspireras till att göra något nytt på fritiden.

Starta testet