Matlagningsintresset är stort i Kalmar
10 jun 2019

Det gör dina grannar på fritiden – Kalmar

Bor du i Kalmar? Har du någonsin funderat på vad dina grannar gör på sin fritid? Nu kan du sluta undra! Okej, det kanske inte är just dina grannar, men kurser.se har kikat på vilka kurser som lockat Kalmarbornas intresse under det gångna året. Läs vidare för att se vad som toppar listan nära dig.

Kulinariska Kalmar har ett outtröttligt matlagningsintresse

Sex tusen Kalmarbor kan inte ha fel – Matlagning, Dans och Jägarexamen är receptet på en lyckad fritid! I alla fall om vi ser till listan över vilka fritidskurser det söks mest på i staden. Tidigare nämnda kategorier har nämligen toppat listan två år i rad! Trots att Kalmarborna verkar vara rätt konsekventa i vad de vill ägna sin fritid åt är det några favoriter från förra året som fått ge plats åt nya intressen. Sånglektioner och skrivarkurser har fått ge plats åt yoga och akvarellkurser. Dessutom puttas kategorin Barn ut av Aktiekunskap. Att Aktiekunskap ligger så pass högt upp på listan är unikt för Kalmarborna. Sett till hela landet kvalar Aktiekunskap inte ens in bland topp 20!

Topp 10 mest sökta fritidskurser i Kalmar 2018

  1. Matlagning
  2. Dans
  3. Jägarexamen
  4. Keramik
  5. Målarkurser
  6. Foto
  7. Yoga
  8. Akvarell
  9. Piano
  10. Aktiekunskap

Årets bubblare: Inredning ökar i popularitet

Under det gångna året har Kalmarborna visat ett ökat intresse för inredning, som under det gångna året klättrat från plats 16 till plats 11. Inredning är en stor favorit i hela Sverige, så nästa år kanske Kalmarborna hakat på inredningstrenden rejält?

Det gör dina grannar på fritiden

Vad gör egentligen dina grannar på fritiden? Det tar kurser.se reda på det genom att kartlägga de populäraste fritidskurserna över hela Sverige. Vilka kurser är populärast i din stad? Vilket fritidsintresse har din omgivning kanske tröttnat på och går det att förutspå några trender för framtiden, eller kanske någon ny uppstickare?

Senast uppdaterad: 10 jun 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-06-07

Det gör dina grannar på fritiden – Lysekil

Vad gör grannarna dina egentligen på fritiden? Den frågan svarar kurser.se på i sin kartläggning av vilka fritidskurser som svenskarna helst av allt vill gå. I Lysekil är det dans som är den mest populära fritidsaktiviteten men det finns även ett starkt intresse för yoga, målarkurser och hantverkskurser. Dans är en av svenskarnas mest populära fritidsaktiviteter och Lysekil är inget undantag.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-06-12

Det gör dina grannar på fritiden – Skara

Bor du i Skara? Härligt! Då kan vi nu avslöja vad dina grannar gör på fritiden. Eller, vi kan inte garantera att det är just dina grannar. Men, vi har spanat in vilka fritidskurser Skaraborna har sökt på under året som gått. Nedan listar vi deras absoluta favoriter. Dans, landets stora favorit, har Skara tröttnat på. Det senaste året har kategorin Dans tappat sin förstaplats och helt lämnat toppli ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-06-18

Det gör dina grannar på fritiden – Gävle

Dans är populärt i hela Sverige och Gävle är inget undantag. Det visar en kartläggning som kurser.se genomfört av de fritidskurser som gävleborna sökt efter under det senaste året. Men det är inte dans för hela slanten. Det verkar även finnas ett starkt inneboende jakt- och matlagningsintresse hos invånarna i Gävle. Dans är ett av gävlebornas största intressen, vilket inte är förvånande.
Läs mer
Vill du inspireras?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få kurstips med spännande innehåll direkt i brevlådan.