Det gör dina grannar på fritiden – Blekinge

Bor du i Blekinge? Då kan vi nu avslöja vad dina grannar sysslar med på fritiden. Eller, åtminstone vilka fritidskurser de ägnar sig åt. Närmare 9 000 Blekingebor har sökt kurser på kurser.se under 2018. Vi har sammanställt vad de sökt på absolut mest.

Blekingeborna aktiverar sig bara mer och mer

Dans fortsätter att vara en favorit landet över i år igen, och Blekinge håller med. Även Barndans och Yoga ryms på topplistan, Blekingeborna verkar föredra en aktiv fritid. Några av Blekinges favoriter från 2017 har dock försvunnit från listan, däribland kurser i massage och gitarr. Även Jägarexamen, som var på tredjeplats under 2017, var nära att halka ur listan. Trots detta har Massage, Gitarr och Jägarexamen samtliga haft en ökad sökvolym jämfört med året innan – något som stämmer överens med det allmänt ökade intresset för fritidskurser i Sverige.

Topp 10 mest sökta fritidskurser i Blekinge 2018

  1. Dans
  2. Matlagning
  3. Förarintyg
  4. Keramik
  5. Målarkurser
  6. Barndans
  7. Foto
  8. Yoga
  9. Akvarell
  10. Jägarexamen

Årets bubblare: Poledance

En lite oväntad kategori som närmar sig topplistan av fritidskurser i Blekinge är Poledance. Intresset för kategorin har också bara ökat sen föregående år. Så – vem vet, kanske får vi se poledance klättra upp till topp 10-listan nästa år?

Det gör dina grannar på fritiden

Har du någonsin undrat vad dina grannar sysslar med på fritiden? Det hjälper vi dig ta reda på genom en kartläggning av vilka fritidskurser som din stad eller ditt län har sökt mest på under året som har gått. Vilka är de mest vanliga kurserna? Vilket fritidsintresse har grannarna tröttnat på? Finns någon ny trend just nu? Vi granskar trender och förändringar i svenskarnas fritid, över hela Sverige. Kanske är det dina grannar vi spanar in nästa gång?


Annonser

Du kanske också är intresserad av: