16 maj 2019

Det gör dina grannar på fritiden – Blekinge

Bor du i Blekinge? Då kan vi nu avslöja vad dina grannar sysslar med på fritiden. Eller, åtminstone vilka fritidskurser de ägnar sig åt. Närmare 9 000 Blekingebor har sökt kurser på kurser.se under 2018. Vi har sammanställt vad de sökt på absolut mest.

Blekingeborna aktiverar sig bara mer och mer

Dans fortsätter att vara en favorit landet över i år igen, och Blekinge håller med. Även Barndans och Yoga ryms på topplistan, Blekingeborna verkar föredra en aktiv fritid. Några av Blekinges favoriter från 2017 har dock försvunnit från listan, däribland kurser i massage och gitarr. Även Jägarexamen, som var på tredjeplats under 2017, var nära att halka ur listan. Trots detta har Massage, Gitarr och Jägarexamen samtliga haft en ökad sökvolym jämfört med året innan – något som stämmer överens med det allmänt ökade intresset för fritidskurser i Sverige.

Topp 10 mest sökta fritidskurser i Blekinge 2018

  1. Dans
  2. Matlagning
  3. Förarintyg
  4. Keramik
  5. Målarkurser
  6. Barndans
  7. Foto
  8. Yoga
  9. Akvarell
  10. Jägarexamen

Årets bubblare: Poledance

En lite oväntad kategori som närmar sig topplistan av fritidskurser i Blekinge är Poledance. Intresset för kategorin har också bara ökat sen föregående år. Så – vem vet, kanske får vi se poledance klättra upp till topp 10-listan nästa år?

Det gör dina grannar på fritiden

Har du någonsin undrat vad dina grannar sysslar med på fritiden? Det hjälper vi dig ta reda på genom en kartläggning av vilka fritidskurser som din stad eller ditt län har sökt mest på under året som har gått. Vilka är de mest vanliga kurserna? Vilket fritidsintresse har grannarna tröttnat på? Finns någon ny trend just nu? Vi granskar trender och förändringar i svenskarnas fritid, över hela Sverige. Kanske är det dina grannar vi spanar in nästa gång?

Senast uppdaterad: 16 maj 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-06-14

Det gör dina grannar på fritiden – Gotland

Alla gotlänningar, hur nyfikna är ni på era grannars fritidsintressen? kurser.se har kartlagt Gotlands intressen när det kommer till fritidskurser. Fler än 3 000 öbor sökte efter fritidskurser på kurser.se i fjol och vi har sammanställt en topplista med de mest sökta kurskategorierna. Dans är en ständigt populär kategori på många ställen runt om i Sverige, och Gotland är inget undantag.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-06-18

Det gör dina grannar på fritiden – Östhammar

Bosatt i Östhammar? Kolla hit! kurser.se tagit fram statistik på vad invånarna i din stad är mest intresserade av att göra på fritiden. Statistiken har vi sammanställt till en trevlig lista på de mest eftersökta fritidsaktiviteterna i Östhammar. Har Östhammarborna de bäst inredda hemmen i Sverige? Det är ingen vågad gissning eftersom inredning är den främsta anledningen att de letar sig till oss p ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-06-18

Det gör dina grannar på fritiden – Haparanda

Bor du i Haparanda? Nu kan vi avslöja vad dina grannar sysslar med på fritiden. Eller för att vara mer nyanserad, vilka fritidskurser de ägnar sig åt. Många Haparandabor har varit inne på kurser.se under det gångna året, och vi har sammanställt vilka kurser som legat i topp på önskelistan.  En sak är säker, och det är att kurser för att knipa en jägarexamen fortsätter att ligga bland favorite ...
Läs mer
Vill du inspireras?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få kurstips med spännande innehåll direkt i brevlådan.