Hur många språk finns det? - Forum

2015-08-31 15:51   Clara

Hej! Jag älskar språk och vill lära mig ett nytt, hur många finns det i världen att välja på? Vilket är lättast att lära sig?


RE: Hur många språk finns det?
2015-08-31 16:02   Camilla Svensson

Hej Clara

Det är lite svårt att räkna exakt hur många språk som finns men de flesta siffror visar att det är ca 6000 olika språk. Sen är det ju långt ifrån alla dessa som pratas av många människor, vissa språk har också varit utbredda men talas nu bara av några enstaka personer.

Det går inte att mäta ett språks svårighetsgrad generellt eftersom man alltid måste utgå från individen som ska lära sig språket. För svenskar brukar norska och danska vara relativt lätta eftersom de är ganska lika. Engelska stöter vi på så ofta i vår vardag att det är svårt att inte lära sig något alls. Det gör att vi har lättare att lära oss det än till exempel holländska som vi kanske inte hör lika ofta. 

Är du sugen på att lära dig ett nytt språk ska du absolut spana in alla språkkurser som presenteras här på kurser.se och sen kanske besöka ett land där språket talas. Det bästa sättet att bli bra på ett språk är ju faktiskt att använda det på riktigt.

Lycka till!


Hitta kurser inom kategorin:
Vill du inspireras?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få kurstips med spännande innehåll direkt i brevlådan.