Är teckenspråk samma i hela världen? - Forum

2015-09-02 13:16   Gunnel

Hej Kurser.se,

Jag har länge funderat på teckenspråk. Vilket underbart språk – ett universellt språk. Varför talar vi inte ALLA teckenspråk?! Men det kanske ser olika ut i olika länder? Eller är teckenspråk samma i hela världen, som jag har förstått det?

Tacksam för svar!
Hälsningar Gunnel


RE: Är teckenspråk samma i hela världen?
2015-09-02 13:48   Nina Wånggren

Hej Gunnel,

Svaret på din fråga är nej, teckenspråk är inte samma i hela världen. Det är ett vanligt missförstånd. Det finns faktiskt 137 olika teckenspråk i världen. Det kan även existera två helt olika teckenspråk som utövas i samma land och två teckenspråk från olika delar av världen som delar många likheter. Men det finns även ett internationellt teckenspråk som används i och med internationella träffar och events, som exempelvis vid sporttävlingar. Det är ett så kallat pidginspråk, inget fullständigt språk men som uppstår vid särskilda tillfällen för enstaka ändamål. Detta teckenspråks pidgin har ingen grammatik och ett begränsat ordförråd och kan därför inte kallas för ett riktigt språk.   

Men riktigt kul att du är intresserad av teckenspråk! Ta ditt intresse vidare och gå en kurs i teckenspråk! Här hittar du de teckenspråkskurser som finns på kurser.se.


Hitta kurser inom kategorin:
Vill du inspireras?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få kurstips med spännande innehåll direkt i brevlådan.