Visa kurser.se som: Mobil

Regler för trädfällning på egen tomt? - Forum

2014-10-27 15:18   Mats

Ska fälla en gammal björk som står på tomten och undrar om det finns några regler gällande vilka träd man får fälla. Om det finns några regler över huvud taget, från kommunen eller grannar?


RE: Regler för trädfällning på egen tomt?
2014-10-27 15:25   Peter

Så länge området inte är skyddat på något vis, till exempel genom en detaljplan eller K-märkning, så är det fritt fram att fälla träd på din egen tomt. Det är bra om du stämmer av med kommunen vad som gäller och kollar upp om det finns några restriktioner. Till exempel kan det finnas intressen om att bevara vissa typer av träd, ofta ekar och tallar, och då kan du behöva ansöka om marklov.

Även om du inte har någon skyldighet att rätta dig efter grannens behov kan det vara schysst att meddela dem att du ska fälla ett träd. En hög tall på din tomt kan till exempel fungera som svalkande eftermiddagsskugga på din grannes tomt, och då kan det vara bra att bara lyfta frågan.

Tips! Läs om obligatoriskt motorsågskörkort


Hitta kurser inom kategorin:
Recensionspolicy

Vill du lämna en recension om en kurs eller en arrangör på kurser.se? Kul! Då bidrar du med att hjälpa andra att hitta en kurs. Läs gärna vår recensionspolicy om hur vi godkänner och publicerar recensioner.

Ladda ner recensionspolicyn här!

Vill du inspireras?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få kurstips med spännande innehåll direkt i brevlådan.