Visa kurser.se som: Mobil

kompost i trädgården? - Forum

2014-04-29 16:37   Birgitta

Hej! Jag har tänkt att jag ska ha en kompost i min trädgård men jag vet inte riktigt hur jag gör. Vda ska jag tänka på`?


RE: kompost i trädgården?
2014-04-30 13:08   Camilla Svensson

Hej Birgitta!

Om du ska ha en kompost ute i trädgården och använda jorden till dina rabatter är det bra om du har möjlighet att ha tre kärl. Om det är kallkompost som står öppen även på vintern stannar förmultningsprocessen av när det blir kallt. Därför tar det lite längre tid än med en varmkompost i ett tillslutet kärl. 

Om du har tre kärl använder du ett för i år, sen nästa år lägger du ditt organiska avfall i ett annat kärs och låter föregående år så och gotta till sig över sommaren. Det tredje året kan du använda jorden från det första året medan du låter andra årets jord vila.

Allså, ett kärl med årets avfall, ett med förra årets som vilar och ett med förrförra årets avfall som ni har blivit näringsrik jord.

Lycka till!

/Camilla på kurser.se


Hitta kurser inom kategorin:
Recensionspolicy

Vill du lämna en recension om en kurs eller en arrangör på kurser.se? Kul! Då bidrar du med att hjälpa andra att hitta en kurs. Läs gärna vår recensionspolicy om hur vi godkänner och publicerar recensioner.

Ladda ner recensionspolicyn här!

Vill du inspireras?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få kurstips med spännande innehåll direkt i brevlådan.