Visa kurser.se som: Mobil

Hobbys för dig som vill tjäna pengar på fritiden

Klirrar det för lite i din kassa? Har du funderat på det här med alternativa inkomster? Haven’t we all. Med lite engagemang och fantasi kan du förvandla din hobby till en inkomstkälla. Vi hjälper dig!

Studenter brukar vara experter på att tjäna pengar på fritiden genom att hitta betalda undersökningar, signa upp sig som hundvakt eller agera cykelbud. Men för oss andra då? Vi som sedan länge slutat plugga men ändå fantiserar om att ha en sidoinkomst. Det är faktiskt inte helt omöjligt – med lite fantasi kan du hitta sätt att tjäna pengar som du kanske inte tänkt på. Försök lista ut vad du tycker är kul och se om du kan göra en business av det. Som inspiration tipsar vi om fem hobbys som gör det möjligt för dig att tjäna pengar på fritiden!

1. Sälj något du skapat

Smycken, affischer, keramik, skålar, stickade mössor? Har du en kreativ ådra är möjligheterna oändliga till vad du kan skapa och sälja. Idag tjänar många pengar på att sälja digitala affischer, men du kan lika gärna sätta upp en webbshop och sälja dina fysiska alster. Gå en kurs i silversmide, grafisk design eller varför inte drejning?

Visa alla hantverkskurser

2. Bli grym på fonder och aktier

Ekonomi är nog inte den första tanken som dyker upp när du tänker på fritid och hobby. Eller? Ingen skuld i att tycka ekonomi är kul. Om du är intresserad av siffror, investeringar och avkastning kan du snart ha en rullande passiv inkomst. Det finns alltid en risk att förlora pengar när du investerar i fonder och aktier. Gå en kurs i aktiekunskap och lär dig allt du behöver för att börja investera på egen hand. 

3. Frilansa som skribent

Om du har en passion för att skriva finns det många möjligheter att göra business av din hobby. Det finns bland annat företag som regelbundet anlitar frilansskribenter och appar som samlar uppdragsgivare där du mot en summa kan utföra enklare skrivuppdrag. Damma av tangenterna och kicka igång skrivlusten med en kurs i kreativt skrivande eller kolla in alla skrivarkurser för mer inspiration.

4. Fotografera

Bröllop, gravidfotograferingar, event, porträtt och produktfoton. Listan på tillfällen där det finns behov av duktiga fotografer kan göras lång och om du lär dig fota kan du snart börja tjäna pengar på dina fotografier. Det finns fotokurser för nybörjare för dig som precis upptäckt fotografering och fotokurser för dig som redan vet hur du fångar de speciella ögonblicken, men vill lära dig ännu mer.

5. Starta en blogg och sälj annonser

Om du har en blogg eller hemsida kan du tjäna pengar på den. Om du inte redan har en hemsida är vårt tips att skapa en, men bara om du har tid och intresse av att fylla den med innehåll. Det kan ta en del tid och energi att få personer att besöka din hemsida, men när du väl har det kan du exempelvis sälja annonser och göra betalda samarbeten med företag för att på så vis få in pengar. Undrar du hur du ska gå tillväga? Gå en kurs i att skapa en hemsida och sökmotoroptimering så får du koll på vad som krävs för att göra din hobby till en pengamaskin.

Vill du har mer inspiration? Läs mer om hobbys du kan utöva hemma!

7 tips på hobbys du kan utöva hemma

Senast uppdaterad: 29 apr 2022

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2020-03-31

Därför ska du gå en sommarkurs!

Vill du att din sommar ska vara full av utmaningar och nya kunskaper? Då borde du gå en sommarkurs som låter dig att ta vara på sommarmånaderna på bästa möjliga sätt. Så att du kan fortsätta utvecklas i det som du tycker om att göra. Här har vi samlat en mängd anledningar till varför du ska gå en sommarkurs och utmana dig i sommar!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2022-04-27

Kurser att gå utomhus - vi listar våra bästa tips

Vill du gå en kurs men känner dig lite osäker på om det är rätt i dessa tider? Du vill passa på att lära dig något nytt och träffa nya människor (om än på lite avstånd) men vet inte hur? Vissa arrangörer har erbjudit kurser utomhus sedan länge medan andra har ställt om sin verksamhet i och med pandemin. I denna artikel så listar vi olika kurser som man kan utgöra utomhus. 

Läs mer
Senast uppdaterad: 2022-05-27

Ge ut din bok – Guide till självpublicering

En guide för dig som vill skriva och lansera en bok genom självpublicering. 
Här hittar du information och tips för dig som vill ge ut din egen bok.

Läs mer
Vill du inspireras?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få kurstips med spännande innehåll direkt i brevlådan.