Visa kurser.se som: Mobil

Ta tag i författardrömmen – Gå en skrivarkurs på distans

Drömmer du om att kunna trolla med ord? Att skriva en bästsäljande novell, en träffsäker reklamtext eller kanske ditt livs historia? Vill du äntligen göra slag i saken i år? Med en skrivarkurs på distans kommer du igång direkt och får handfasta, inspirerande tips som hjälper dig att utveckla skrivandet, oavsett om du är nybörjare eller har flera års erfarenhet som skribent.

Vare sig du ruvar på en härlig barnbok eller en gastkramande kriminalroman, så börjar allt med att du tar det första steget och börjar skriva. När du väl sätter igång kommer du att upptäcka att skrivandet i sig är både roligt, kreativt och förlösande. Här är fem sätt som en skrivarkurs på distans kan hjälpa dig att komma igång med skrivandet och förverkliga din dröm.

Hitta distanskurs i skrivande

1. Du får professionell handledning

En skrivarkurs på distans ger dig direkt tillgång till kunnig och inspirerande handledning från professionella skribenter, författare och journalister. Med gedigen erfarenhet och kunskap om vanliga fallgropar hjälper de dig att navigera igenom eventuell skrivkramp och tvivel som kan dyka upp längs vägen. 

2. Du vässar din idé och hittar din ton

Hur blir din text mer övertygande? Med en skrivarkurs får du hjälp att skapa en tydlig idé och struktur. Du lär dig att växla tempo i språket, hitta din egen personliga ton och att teckna levande, trovärdiga karaktärsbeskrivningar. Faktorer som är avgörande för att din text ska bära. 

3. Du får värdefull feedback och nya infallsvinklar

Jo vi vet, det kan kännas läskigt att blotta sin text för en utomstående. Samtidigt är det just där magin kickar in! Genom att låta någon annan läsa och komma med synpunkter får du ta del av helt nya infallsvinklar och konstruktiva förslag på förbättringar. En skrivarkurs öppnar upp för ovärderlig feedback från kursledare och övriga kurskamrater, där alla är måna om att din text ska bli så bra som möjligt.

4. Du får ett stöttande kontaktnät

Genom en skrivarkurs möter du andra skribenter med olika bakgrund och erfarenhet av att skriva. Du får möjlighet att bygga upp ett motiverande och stöttande kontaktnät av skribenter som delar samma dröm som du. Tillsammans hjälper ni varandra att bibehålla skrivarglöden och att vässa varandras idé och text. 

5. Det sätter positiv press på skrivandet

“Någon gång ska jag skriva den där boken”. Känner du igen dig? Det är lätt att gång på gång skjuta upp sin dröm när livet rusar på. Ett knep som ofta fungerar är att involvera andra människor i processen. Genom att gå en skrivarkurs på distans kommer du igång direkt. Du möter människor och metodiska upplägg som sätter en positiv press på skrivandet samtidigt som du blir peppad längs vägen. 

Är du redo att ta steget mot din dröm i år?

Hitta din skrivarkurs på distans

Senast uppdaterad: 21 jan 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-11-27

Skrivstilar inom skrivkonsten

Att skriva är något vi alla gör på olika nivåer och är en konst i sig. De flesta skriver i sin mobil, i sitt dagliga arbete och vid många andra tillfällen. Är du intresserad av att lära dig fler sätt att skriva på? Då ska du läsa den här guiden.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2020-04-30

Lär dig något nytt - 5 populära distanskurser

Skulle du vilja lära dig något nytt, investera i din personliga utveckling eller kanske hitta en ny hobby? Gå en distanskurs! Genom att gå kurs på distans kan du välja vilken tid och plats som passar just dig. Utbudet på distanskurser är stort och här har vi samlat några populära kategorier.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-11-26

Att skriva en bok – lättare än du tror!

Det är många som drömmer om att skriva böcker, men innan du kommer dit kan det vara på sin plats att faktiskt sätta ord på ditt ark. Hur börjar du skriva en bok egentligen? Det tar mycket tid att skriva en bok, men det är helt upp till dig om du har vad som krävs. Med vår enkla skriva-bok-guide kommer du igång.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-02-17

Ge ut din bok – Guide till självpublicering

En guide för dig som vill skriva och lansera en bok genom självpublicering. 
Här hittar du information och tips för dig som vill ge ut din egen bok.

Läs mer
Vill du inspireras?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få kurstips med spännande innehåll direkt i brevlådan.