Visa kurser.se som: Mobil
Redigera bilder

Redigera bilder i mobilen – 5 gratisappar

Lästid: ca 1,5 minuter

Idag har de flesta med sig mobilen överallt för att fota allt från vardagshändelser till semesterns olika aktiviteter. Ofta blir bilderna bara liggande orörda i kamerarullen, men med en app där du kan redigera foton i mobilen blir det plötsligt roligare att dela dina bilder med andra! Kanske kan det också leda till att du tar tag i det där fotoalbumet som du tänkt på så länge. Här tipsar vi om fem appar för att redigera bilder i mobilen. Vill du fördjupa dig i fotoredigering kan du hitta en kurs här.

 

1. Snapseed – möjligheterna är många

Snapseed är en redigeringsapp med många valmöjligheter. Välj bland en rad olika filter och grundläggande fotoredigering, som exempelvis ändring av ljusstyrka, kontrast, mättnad och skärpa. I Snapseed är det även möjligt att göra selektiva justeringar och punktredigera ett visst område i dina foton. Appen har ett tilltalande gränssnitt och du lär dig enkelt och snabbt hur den fungerar.

Lär dig mer om redigering

2. Pixlr – Skapa snygga kollage

Skapa kreativa fotokollage efter att du redigerat bilderna med autoverktyget för färgbalans eller med något av de många filtrena. Du kan även testa att lägga på effekter och övertoningar som ger en kall ton eller en surrealistisk skugga i en bild. Pixlr har verktyg för dubbelexponering av bilder – det låter dig blanda två foton med varandra genom att smälta samman dem. I Pixlr finns även verktyg för att lägga till text och ramar.

 


redigera dina bilder med gratisappar

3. Photoshop Express – Photoshop i mobilen

I Photoshop Express finns det många redigeringsmöjligheter. För snabb redigering finns automatiska korrigeringar som förbättrar bildens kontrast, vitbalans och exponering. Du kan också redigera bort smuts och damm med bara några tryck. I övrigt finns liknande funktioner som i föregående appar. Kontrast och exponering, vitbalans, skärpa och mer än tjugo olika filter. 

4. VSCO – Stort utbud av filter

VSCO är kanske mest känt för sina många olika filter som räddar vilken trist bild som helst. I appen finns även grundläggande verktyg som bland annat exponering, temperatur, kontrast, skärpa och beskärningsverktyg. Allt för att du ska ska kunna skapa visuellt tilltalande bilder. I VSCO kan du även upptäcka och inspireras av andras foton, och dela dina egna direkt i appen.

5. Squaready – Rama in dina foton

Squaready är den perfekta appen att använda när du vill skapa ramar runt dina bilder. Med några snabba och enkla steg applicerar du ramar på dina foton. Du kan välja olika utseende på layouten och mönstrade eller enfärgade bakgrunder. Har du inte redigerat dina foton i en annan app innan finns även här några filter och olika möjligheter för enkel redigering.

Testa dig fram och hitta din egen favorit bland apparna! Har du fått mersmak och skulle vilja fördjupa dig mer inom redigering? I så fall har vi många redigeringskurser för dig att spana in.

Gå en kurs i bildredigering

Behöver du först lära dig att använda en smartphone? Spana in alla smartphonekurser

Senast uppdaterad: 02 dec 2020

Vill du inspireras?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få kurstips med spännande innehåll direkt i brevlådan.