Visa kurser.se som: Mobil

Bemästra skrivkonsten - lär dig 6 olika skrivstilar

Att skriva är en konst i sig. De flesta skriver i sin mobil, i sitt dagliga arbete och vid många andra tillfällen. Det är en självklarhet för många. Skrivkonsten har funnits med oss länge och är något som över tid utvecklats från de mänskliga språket. Vilket sätt vill du skriva på? Vi har kurser för flera olika genrer. 

Novell
Novell betyder ”nyhet” och är en kortare skönlitterär text. Ni har säkert sätt en novellsamling som är en bok fylld med flera noveller av samma författare. Historiskt är novell av en underhållande form och är lätt framställd, medan dagens noveller liknar mer en saga och en osannolik berättelse. Ta reda mer på hur du skriver en novell genom att gå en kurs.

Deckare
Att skriva en deckare handlar om att skildra ett eller flera brott. Ofta fokuserar en deckare kring en polis eller någon som ska lösa problemet. Läsaren vet oftast inte vem den skyldige är utan det uppdagas under berättelsens gång. Deckare kommer från ordet detektiv på grund av att huvudpersonen oftast är en privatdetektiv. En deckare kan finnas som roman och novell men även som serie eller film. Vi känner nog många igen Maria Lang, Beck och Wallander. Bli nästa författare

Drama
Drama eller dramatik är en berättelse som följer en eller flera personer. Ofta är drama något som utspelas på en teater, men många skriver också böcker där dramat mellan några personer är centralt. Drama berättelsen skrivs på prosa eller vers. Inspireras att gestalta ditt egna första drama, gå en kurs i att skriva dramatik.

Fantasy
I fantasy befinner vi oss en avvikande verklighet där övernaturliga företeelser har stor betydelse. Fantasy är en fantasivärld som ofta är fylld med hjältar, monster, drakar, häxor m.m. Ofta finns det två världar med i en fantasy som huvudkaraktären kan vandra mellan och huvudkaraktären har ofta något uppdrag. Vägen till hur huvudkaraktären löser uppdraget är berättelsen och det vi får följa i en fantasy. Är du sugen på att skapa din egen fantasivärld? Då ska du lära dig grunderna i fantasy.

Serie
En tecknad serie är en följd av bilder som berättar en historia som förhåller sig i tid till varandra. Bilderna är antingen med eller utan text. Tecknad serie är något mellan litteratur och bildkonst. Att teckna serier slog igenom stort under 1900-talet och idag ser vi serier i praktiskt taget alla dagstidningar. De flesta känner nog till ett par som Bamse, Stålmannen och Snobben. Är du nyfiken på att lära dig att teckna serier ska ta dig an den här kursen.

Ditt eget liv
Alla människor bär på en unik historia. Många av oss lever och har levt ett ganska händelserikt liv. Tänk bara vad de flesta hinner med på bara några år. Flera önskar också samla det i en bok till sina barn och till eftervärlden. Då är det perfekt att ta tag i att skriva en bok om ditt eget liv. Få en bra introduktion till att skriva ner dina livsberättelser i kursen skriv ditt liv.

Är du en av dem som kanske inte är så intresserad av någon av dessa skrivstilar? Då har vi även kurser i kalligrafi, kreativt skrivande och kurser för dig som vill satsa på att bli författare. Kolla in här och hitta rätt skrivkurs för dig!

Senast uppdaterad: 27 nov 2019

Vill du inspireras?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få kurstips med spännande innehåll direkt i brevlådan.