Visa kurser.se som: Mobil

Så lär du dig engelska snabbt – 5 tips

Förbättra din engelska – 5 enkla tips!

Lästid: ca 1,5 minuter

1. Lyssna på engelska så mycket som möjligt

Du kan välja mellan massvis av TV-serier, filmer och radioprogram på engelska där du ”utsätts” för språket utan att tänka på det. Har du möjlighet att ta bort texten på TV:n eller i paddan är det ett bra sätt att öva på hörförståelse. Du kan också byta den svenska texten mot engelsk, så du lyssnar samtidigt som du läser. I din telefon kan du lyssna på engelsk radio eller poddar på väg till jobbet eller skolan. Även om du inte lyssnar aktivt så vänjer du dig vid språket omedvetet.

2. Gå en kurs i engelska

Det känns kanske motigt att sätta dig i skolbänken igen men för att få coaching och motivation är det ingen dum idé att gå en engelskakurs. Du får feedback från din lärare och dina klasskamrater och har möjlighet att diskutera problem och uttal. Om du vill lära dig engelska snabbare, med anpassad undervisning, kan du anlita en privatpedagog. Detta är generellt dyrare än traditionell gruppundervisning men det kan vara värt om du vill fokusera på en specifik del av språket. Du kan även gå en kurs i affärsengelska om du behöver förbättras eller förberedas för din roll på en engelsktalande arbetsplats.

Jag vill gå en kurs i engelska

3. Prata engelska så fort du får chansen

Läs högt hemma i din ensamhet, tala språket med dina vänner eller låtsas vara en turist i matbutiken. Övar du på att lägga orden i munnen kommer du att vänja dig vid det engelska uttalet och öka ditt självförtroende. Det kan kännas lite ovanligt och pinsamt i början men det är helt naturligt och hjälper dig framåt. Genom att tala engelska ofta blir du snabbt bättre och mer bekväm.

4. Läs nyheter och skönlitteratur

Ta för vana att börja dagen med att läsa nyheterna från ett engelsktalande land. Då håller du dig uppdaterad samtidigt som du lär dig orden som kopplas till de specifika händelserna. Avsluta dagen med att läsa några sidor ur en bok på engelska eller varför inte medan du reser till jobbet? När du läser tar du in mycket mer information än om du lyssnar. Du lär dig både meningsbyggnad och nya uttryck. Även om du inte förstår direkt kan du ofta räkna ut vad det betyder genom sammanhanget, annars finns Google translate till din hjälp. 

5. Res till ett land där de pratar engelska

När du känner dig varm i kläderna kan det vara en god idé att resa till ett engelsktalande land och se om du verkligen kan göra dig förstådd och smälta in. Just när det kommer till engelska finns det massa spännande länder att besöka! Åk på en temaresa och kombinera din språkutflykt med sightseeing i London, restaurangbesök i New York eller att lära dig surfa i Sydney. 

Kurser i engelska

Läs även:

Språk – utvecklingsmöjlighet eller svårighet?

Senast uppdaterad: 03 dec 2020

Vill du inspireras?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få kurstips med spännande innehåll direkt i brevlådan.