Visa kurser.se som: Mobil

Hur lär jag mig engelska snabbt?

Förbättra din engelska snabbt och enkelt - med dessa 5 tips!

1, Lyssna på engelska så mycket som möjligt

I Sverige går det en massa TV-serier, filmer och radioprogram på engelska där du ”utsätts” för språket utan att tänka på det. Har du möjlighet att ta bort texten på TV:n eller i paddan är det ett bra sätt att öva på hörförståelse. Har du en smartphone kan du lyssna på engelsk radio eller poddar på väg till jobbet eller skolan. Även om du inte lyssnar aktivt så vänjer du dig vid språket omedvetet.

2, Gå en kurs i engelska

Det känns kanske super tråkigt att sätta sig i skolbänken igen men för att få coaching och motivation är det ingen dum idé att gå en kurs i engelska. Du får feedback från din lärare och dina klasskamrater och har möjlighet att diskutera problem och uttal. Om du har riktigt bråttom är det bra att anlita en privatpedagog som anpassar undervisningen efter dig. Detta är generellt dyrare än traditionell gruppundervisning men det kan vara värt om du ska fokusera på en specifik del.

3, Prata engelska så fort du får chans

Läs högt hemma i din ensamhet eller låtsas vara turist i matbutiken. Övar du på att lägga orden i munnen kommer du att vänja dig vid det engelska uttalet och öka ditt självförtroende. Det kan kännas lite ovanligt och pinsamt i början men det är helt naturligt och övar du inte blir du heller bättre. Du blir snabbt bättre på engelska och mer bekväm. Gå från att vara tysk turist till att vara engelsman på affärsresa.

4, Läs nyheterna och skönlitteratur

Ta för vana att börja dagen med att läsa nyheterna från en engelsk tidning. Då håller du dig uppdaterad samtidigt som du lär dig orden som kopplas till de specifika händelserna. När du läser tar du in mycket mer information än om du lyssnar. Du lär du dig både meningsbyggnad och nya uttryck. Även om det är saker som du kanske inte förstår direkt kan du ofta räkna ut vad det betyder genom sammanhanget, och annars finns ju alltid Google translate.

5, Res till ett land där de pratar engelska

När du känner dig varm i kläderna kan det vara en god idé att resa till ett engelsktalande land och se om du verkligen kan göra dig förstådd och smälta in. Just när det kommer till engelska finns det massa spännande länder att besöka! Passa på att kombinera din språkutflykt med sightseeing i London, restaurangbesök i New York eller att lära dig surfa i Sydney.

För dig som är intresserad av att kombinera nytta med nöje så har vi också flera temaresor där du samtidigt kan öva din engelska. För dig som använder engelskan i jobbsammanhang så har vi även affärsengelska kurser. Lycka till! 


Senast uppdaterad: 26 nov 2019

Vill du inspireras?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få kurstips med spännande innehåll direkt i brevlådan.