Visa kurser.se som: Mobil

5 kurstips för äkta frankofiler

11 kurser för alla som älskar Frankrike

Bonjour! Älskar du Frankrike och fransk kultur? Här får du fem kurstips som gör dig till en tvättäkta frankofil!

1. Fransk konst och kultur

Frankrike har en stark ställning på Europas kulturscen med sin rika konst- och kulturhistoria. Vad sägs om att förfina din konstnärliga sida med en målarkurs i sydvästra Frankrike? Förkovra dig ytterligare i både fransk kultur och historia i Bordeaux - samtidigt som du övar upp franskan.


2. Maten

Köper du en bit gruyère, rochefort eller brie och en flaska vin till helgen? Fransk ost och vin är enkelt och ska inte underskattas! Men vill du kunna kalla dig för en fransk matkonnässör och bjuda på haute cuisine med franska delikatesser kan du gå en matlagningskurs och lära dig laga mat från det franska köket. Varför inte kombinera fransk matlagning med en kurs i franska?


3. Parlez-vous français?

Grunderna i franska kan du kanske redan, om inte är det nog dags för det nu. När du känner dig redo är det dags att läsa franska i Frankrike eller ägna sommaren åt att lära dig franska på hemmaplan.


4. Franska revolutionen

Franska revolutionen har spelat en viktig roll i hela Europa. Detta hör till grundskolekunskaperna, men kan ändå vara värt att fördjupa sig extra i om man har ett intresse för Frankrikes historia. Vad hände egentligen i Sverige under den franska revolutionen?


5. Egen haute couture för dig som vill vara lite extra

Vilken huvudbonad tänker du på när du hör Frankrike? Basker! Get the french look med en egengjord basker. Eller skapa din egen haute couture inspirerad av de största namnen inom franskt mode. När du ändå är igång, varför inte gå en kurs i smide och svetsa ihop ditt eget eiffeltorn?

Bonne chance!

Senast uppdaterad: 25 nov 2019

Vill du inspireras?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få kurstips med spännande innehåll direkt i brevlådan.