5 drömyrken du kan läsa på distans

Vill du påbörja en ny karriär? kurser.se listar fem populära yrken du kan läsa till på distans och helt i din egen takt.

Har du någon gång drabbats av känslan av att du har valt fel karriär? Då känner du säkert igen tankar som “Hur sjutton ska jag ha tid att plugga när jag jobbar?”, “Inte kan jag ta tjänstledigt för det här?” och “Äsch, det är nog bara en fas”. Vi har nog alla varit där någon gång, men istället för att ta tag i situationen har vi helt enkelt funnit oss i att det kanske blev lite fel.

Men, hur ska du hinna det?

Idag kan många yrkesutbildningar och kurser läsas på distans. Fördelen med att läsa på distans är att du kan starta din utbildning när du vill. Och du väljer själv var du vill befinna dig. Men så var det ju det där med tiden också, hur ska du hinna? Många distansutbildningar låter dig själv avgöra studietakten – det gör det möjligt att faktiskt ta första stegen mot en ny karriär vid sidan av ditt dagliga jobb!

Vad ska du välja då?

Så, hur ser din framtid ut om du får drömma helt fritt? Oavsett om du är en jurist som vill bli florist, en dansare som drömmer om att bli frilansare eller en programmerare som vill bli inredare är det aldrig försent att byta karriär! Vad som definierar ett drömyrke är såklart individuellt, men här kan du låta dig inspireras av fem populära yrken som du kan läsa till på egen hand.

5 populära yrken du kan läsa till på distans

1. Författare

Låt dig inte skrämmas av att “författare” låter rätt smalt, för en författare kan göra så mycket mer än att skriva skönlitterära böcker. Den där filmen du nyss såg, eller teatern du länge velat gå på, de har båda manusförfattare som varit avgörande för slutresultatet. Med en grund som författare öppnar många möjligheter upp sig. Kreativa skribenter är hett eftertraktade inom kommunikationsyrket, att jobba med kreativt skrivande för digitala plattformar – det fixar väl en författare också?

Kurstips: Författare

2. Inredare

Tänk att kunna jobba med något där du får utlopp för din kreativitet, och har möjlighet att skapa med rum, färg och form varje dag. Låter det som en dröm? Ja kanske, och som inredare är det faktiskt möjligt! Som inredare jobbar du ofta i projekt. Du får chansen att skapa en helhet i ett hem, en företagslokal eller kanske en restaurang. Från första planeringen till den sista detaljen som skapar en unik och inbjudande miljö. Som inredare kan du skapa förändringar som verkligen syns. Ta drömmen om att jobba som inredare längre än till ditt eget vardagsrum!

Kurstips: Inredare

3. Marknadsförare

Vad som är ett drömyrke är som sagt individuellt, men det måste väl ändå ses som en lyx att kunna välja och vraka bland titlar och roller som marknadsförare kan göra? Ja, riktigt så fungerar det kanske inte i praktiken, men med en utbildning inom marknadsföring får du en bred grund att stå på oavsett om du vill jobba kreativt, operativt eller strategiskt med marknadsföring. För vad sägs om att kunna välja bland roller som Content Marketer, Marketing Specialist, Paid Marketing Manager, Marknadskoordinator, Kommunikationsansvarig, Content Manager… Ja du förstår – det finns en hel uppsjö av titlar och minst lika många arbetsbeskrivningar du kan välja bland efter en utbildning, drömmigt va?

Kurstips: Marknadsföring

4. Social Media Manager

Som Social Media Manager jobbar du också med marknadsföring, om än i en lite mer nischad roll. Vanligtvis sköter du ett företags sociala kanaler och ansvarar för digitala kampanjer för allt från strategi, planering och genomförande till den viktiga uppföljningen. Ett jobb där du behöver en stor dos kreativitet och en hel del passion för kommunikation. Om du går igång på tanken av att hjälpa företag att hitta rätt tonalitet, att anpassa budskap efter rätt kanal, att bygga varumärke och skapa engagemang så vågar vi säga att Social Media Manager kan kvala in som ditt drömjobb!

Kurstips: Social Media Manager

5. Modedesigner

Om du någon gång fantiserat om att skapa din egen klädkollektion är det här tecknet du väntat på! Japp, det är bara att sätta igång. Även om du inte funderat på det, men har en förkärlek för mode och gärna lär dig mer om material, färglära och mönsterkonstruktion är det här tecknet du väntat på. Läser du modedesign på distans kan du få en inblick i modebranschen och fördjupa din förståelse för hur marknaden ser ut, vilka typer av jobb det finns, och såklart lära dig om material och form för att själv kunna skapa fantastiska klädkollektioner.   

Kurstips: Modedesign

BONUS

Starta eget

Vad har yrken som marknadsförare, inredare och författare gemensamt? Att de är perfekt lämpade för att kunna frilansa såklart! Det blir alltmer populärt att jobba som frilansare, men det är inte alla som vågar ta steget. Det kan bero på en blandning av rädsla och okunskap om hur man driver ett eget företag. Ta reda på vad som hindrar just dig, men låt inte okunskapen kring att starta ett eget företag hindra dig från att säga hej då till det där jobbet du inte brinner för längre.

Kurstips: Starta eget företag

Se alla kurser och yrkesutbildningar


Annonser