Visa kurser.se som: Mobil
Boosta dig själv – hitta en hobby

Boosta dig själv – hitta en hobby

Är du trött på att varje dag är densamma och vill hitta ny energi och mening i vardagen? Då kan en underhållande och lärorik ny hobby vara något för dig! Det utmanar sinnet, ökar självkänslan och kan till och med vara positivt för din karriär. 

Genom att skaffa dig ett nytt fritidsintresse kan din lediga tid få en helt ny mening. Det är lätt att fastna i de vardagliga rutinerna, och den lediga tiden spenderas ofta på sociala medier eller framför tv:n. Varför inte ta tillvara på den tiden och utveckla dig själv? En hobby kan både hjälpa dig koppla av och få ny energi samtidigt som du lär dig något nytt.

Fritidsintressen gynnar karriären

Forskning från Francisco State University visar att ha ett fritidsintresse i vuxen ålder kan gynna karriären. En hobby leder till att man blir mer analytisk och kreativ. Genom att aktivera de delar av vår hjärna vi normalt inte använder utmanar och utvecklar vi vårt sinne. En hobby kan utmana din kreativa sida då många aktiviteter kräver fokus och nytänkande. Flera framgångsrika personer är dedikerade till sina fritidsintressen. Enligt Business Insider spelar Bill Gates bridge, Meryl Streep stickar och Karlie Kloss kodar. 

Hantverk för alla

Öka självkänslan

När du lär dig något nytt blir du stolt över din prestation och får motivationen att utvecklas på flera olika plan. De positiva känslor vi ofta söker i sociala medier kan vi istället få av skapandeprocessen, och känslan att vi kan förbättras. En hobby kan även vara ett perfekt sätt att utöka sitt nätverk. En kurs kan passa dig som gärna utvecklas tillsammans med andra människor, samtidigt som du skapar nya kontakter med likasinnade.

Hitta en hobby som passar dig

Det viktigaste när man väljer en ny hobby är att den får en att må bra. En hobby är ett perfekt sätt för hjärnan att återställas och ladda om, det får en att glömma sina bekymmer och slappna av, som en form av meditation. Om man är mer intresserad av att få kontakt med sitt inre är en självutvecklande hobby, så som yoga eller tarotkort, ett passande val. Dessa kräver inte mycket förkunskaper, utan endast ett öppet sinne.

Inre lugn med yoga

Ett tips för att hitta en hobby som passar just dig är att tänka på vilka aktiviteter som får dig att må bra. Att tänka tillbaka på dina favoritämnen eller aktiviteter i skolan kan vara ett effektivt sätt att hitta inspiration! Eller finns det kanske något du alltid velat prova på? Det finns oändligt många valmöjligheter, investera i ditt välmående och skaffa dig en ny hobby!

Jag vill hitta en ny hobby

Senast uppdaterad: 26 feb 2021

Vill du inspireras?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få kurstips med spännande innehåll direkt i brevlådan.