Visa kurser.se som: Mobil

Har covid-19 påverkat dina planer på att läsa en kurs? Svara på vår korta undersökning och hjälp oss att hjälpa dig!

Fyra av tio vill läsa en onlinekurs

Vi på kurser.se tror på ett livslångt lärande fyllt av kreativitet och skapande och det är därför vi erbjuder Sveriges största söktjänst för fritidskurser. Vi strävar ständigt efter att inspirera och underlätta för dig att hitta rätt kurs. Därför har vi undersökt om den pågående situationen med covid-19 påverkat hur och om besökare på siten väljer att gå en kurs.

Gå kurs eller inte?

En stor del av användarna (44%) menar att de är mindre benägna att gå en kurs kommande tre månaderna. Den största anledningen till detta är att de inte vill delta fysiskt i en kurs under rådande omständigheter. Drygt en fjärdedel av de som svarat är mer benägna att gå en kurs och uppger att anledningen bland annat är att de nu har mer tid över och känner ett behov av att ha något annat att tänka på.

Förflyttning från klassrummet

Vanligtvis föredrar majoriteten att gå en kurs fysiskt, alternativt en mix av klassrumsundervisning och online. Där vi befinner oss just nu väljer 46% istället en onlinekurs och denna trend ser vi tydligt på våran sajt. Intresset för distanskurser har ökat och många arrangörer har varit snabba att ställa om fysiska kurser till ett alternativ online. Många är osäkra på när man kommer att våga gå en fysisk kurs framöver vilket är förståeligt i dessa osäkra tider.

Populära onlinekurser

I vår undersökning passade vi även på att fråga inom vilka områden användarna skulle vilja gå en onlinekurs. Topplistan skiljer sig något från de områden som brukar toppa listan. När det kommer till en kurs online ser topp 5 ut såhär:

  1. Skrivarkurs
  2. Kropp och hälsa
  3. Språk
  4. Foto och film
  5. Målarkurser

Vill du se hela listan och läsa mer om undersökningen?

Ladda ner den här!

Senast uppdaterad: 19 maj 2020

Vill du inspireras?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få kurstips med spännande innehåll direkt i brevlådan.