11 nov 2022

Fyra av tio vill läsa en onlinekurs

Vi på kurser.se tror på ett livslångt lärande fyllt av kreativitet och skapande och det är därför vi erbjuder Sveriges största söktjänst för fritidskurser. Vi strävar ständigt efter att inspirera och underlätta för dig att hitta rätt kurs. Därför har vi undersökt om den pågående situationen med covid-19 påverkat hur och om besökare på siten väljer att gå en kurs.

Gå kurs eller inte?

En stor del av användarna (44%) menar att de är mindre benägna att gå en kurs kommande tre månaderna. Den största anledningen till detta är att de inte vill delta fysiskt i en kurs under rådande omständigheter. Drygt en fjärdedel av de som svarat är mer benägna att gå en kurs och uppger att anledningen bland annat är att de nu har mer tid över och känner ett behov av att ha något annat att tänka på.

Förflyttning från klassrummet

Vanligtvis föredrar majoriteten att gå en kurs fysiskt, alternativt en mix av klassrumsundervisning och online. Där vi befinner oss just nu väljer 46% istället en onlinekurs och denna trend ser vi tydligt på våran sajt. Intresset för distanskurser har ökat och många arrangörer har varit snabba att ställa om fysiska kurser till ett alternativ online. Många är osäkra på när man kommer att våga gå en fysisk kurs framöver vilket är förståeligt i dessa osäkra tider.

Populära onlinekurser

I vår undersökning passade vi även på att fråga inom vilka områden användarna skulle vilja gå en onlinekurs. Topplistan skiljer sig något från de områden som brukar toppa listan. När det kommer till en kurs online ser topp 5 ut såhär:

  1. Skrivarkurs
  2. Kropp och hälsa
  3. Språk
  4. Foto och film
  5. Målarkurser

Vill du se hela listan och läsa mer om undersökningen?

Ladda ner den här!

Senast uppdaterad: 11 nov 2022
Sandra Callermo
Marketing Project Manager

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-06-14

Det gör dina grannar på fritiden – Gotland

Alla gotlänningar, hur nyfikna är ni på era grannars fritidsintressen? kurser.se har kartlagt Gotlands intressen när det kommer till fritidskurser. Fler än 3 000 öbor sökte efter fritidskurser på kurser.se i fjol och vi har sammanställt en topplista med de mest sökta kurskategorierna. Dans är en ständigt populär kategori på många ställen runt om i Sverige, och Gotland är inget undantag.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-06-07

Det gör dina grannar på fritiden – Katrineholm

Är du Katrineholmare? Då kan vi nu avslöja vad dina grannar gör på fritiden! Eller, det kanske inte är just dina grannar men de personer som du möter i affären inför fredagsmyset. kurser.se har tittat på vad som trendar i Katrineholm. Katrineholm är i inte bara ett läge för liv och lust utan även ett centrum för måleri som har kammat hem hela tre placeringar på topplistan.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-06-10

Det gör dina grannar på fritiden – Uddevalla

Bor du i Uddevalla? Är du nyfiken på vad dina grannar gör på fritiden? Då kan du sluta fundera! kurser.se har kartlagt svenskarnas fritidsintressen, kommun för kommun. Här är kurserna Uddevallaborna sökt mest på under 2018. Toppar något av dina intressen listan?  Är Uddevalla Sveriges mest dansanta kommun? Ja, så kan det nog vara! I alla fall om vi ser till vilka kurser Uddevallaborna kikat p ...
Läs mer
Glöm inte bort din fritid
Prenumerera på vårt nyhetsbrev så ser vi till att påminna dig. Få kurstips och inspiration direkt i mejlinkorgen ☀️