Visa kurser.se som: Mobil

Hitta tomten som gömt sig i en kursbeskrivning och jultävla om en distanskurs 🎅🎄

Tips på roliga aktiviteter för barn

5 roliga aktiviteter för barn i alla åldrar

Oavsett om ditt barn är 2 eller 10 år finns det en otrolig mängd olika aktiviteter för barn att välja på. Bortsett från den sociala aspekten med nya vänner och motion är det viktigaste att ditt barn har roligt. Välj bland kurser i fotboll, dans, teater, yoga och mycket mer! Vad är ditt barn intresserad av?

Se alla barnkurser


1. Barndans – stegen mot en förbättrad koordinationsförmåga

I barndansklasserna läggs grunden för all framtida dansutbildning. Ditt barn utvecklar sitt musiköra, rytmkänsla, samt rörelse- och kroppsuppfattning. Barnen får utlopp före både fantasi och kreativitet under en kurs i barndans. Barnen får öva på att lyssna och ta efter varvat med fria övningar vilket övar upp deras kreativitet. De flesta dansklasser, oavsett kategori, sker efter barnens förutsättningar där fokus ligger på att ha så roligt som möjligt. Rörelserna och dansstegen kommer successivt bli en del av deras vardag och öppnar upp deras sinne och koordinationsförmåga. Genom sång, rörelse och danslekar utvecklas ditt barns motorik. 

Hitta en barndanskurs

2. Barnyoga – vägen till en rörligare framtid

Barnyoga kan tyckas en smula okonventionellt och främmande i mångas öron. Men faktum är att det är en aktivitet för barn som ökat i popularitet under senare år. Det finns ett brett utbud av yogakurser och yogaövningar för barn i alla åldrar. I barnyoga får ditt barn möjlighet att röra på sig, vara lekfull och lära sig enkla verktyg som de kan använda i vardagen för att må bättre. Yoga har bevisad positiv inverkan på koncentrationsförmågan, självförtroendet och främjar även kontakten med ens känslor. 

Se alla kurser i barnyoga

3. Barnteater – låt ridån gå upp för teaterdrömmarna

Barnteater är en populär aktivitet som brukar uppskattas av alla åldrar. Barnen får möjlighet att lära sig teaterns uttrycksform genom lek, berättande och gestaltande. Tanken är att lära sig teaterns grunder men framförallt att ha roligt med jämnåriga barn och träffa nya vänner.  Fokus ligger i regel på tal, dans, sång, improvisation och pantomim. I slutet av varje termin spelar barnen ofta upp en pjäs, som har repeterats grundligt innan den presenteras för vänner och familj. Barnteater riktar sig till barn i alla åldrar från två år och uppåt.

Hitta en kurs i barnteater

4. Pyssel och hantverk – för kreativa barn som vill skapa med händerna

En aktivitet som nog de flesta barn uppskattar är någon form av hantverk eller pyssel. en pysselkurs för barn låter dem utveckla sin fantasi och uppmuntrar dem att hitta nya kreativa uttryck. Här finns flera roliga aktiviteter för barnen att välja bland – som till exempel målning, serieteckning, slöjd, keramik och mer.

Alla hantverkskurser för barn

5. Musik, dans och teater – för dansanta barn som vill stå på scen

Musik, dans och teater är alla lekfulla och utvecklande aktiviteter för barn. Ge dina barn chansen att lära sig spela ett instrument, att lära sig dansa eller sjunga. Här finns barnaktiviteterna som utvecklar både barnens kreativitet och musikalitet. 

Alla musik- och teaterkurser för barn

Se alla kurser för barn

Senast uppdaterad: 27 nov 2019

Vill du inspireras?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få kurstips med spännande innehåll direkt i brevlådan.