Visa kurser.se som: Mobil

Har covid-19 påverkat dina planer på att läsa en kurs? Svara på vår korta undersökning och hjälp oss att hjälpa dig!

5 olika dansstilar för dig som vill börja dansa

Vill du lära dig mer om dans och ta reda på vilken dansstil som passar dig bäst? Det finns många dansstilar runt om i världen, allt ifrån klassisk balett till skön jazzfunk. Danskurser finns för alla olika åldrar och på olika nivåer. Vi på kurser.se tipsar om fem olika dansstilar som garanterat kommer att göra dig sugen på att börja dansa!

Balett

Mycket av den dans vi ser idag har ursprung i den klassiska baletten. När du dansar balett tränar du bland annat koordination och smidighet både vid en stång och på golvet. Eftersom balett är en bra träningsform så används den också som grundträning för många andra träningsformer. Genom att dansa balett får du ta del av den klassiska dansen och köra igenom hela kroppen. Ta steget och börja dansa balett!

Kurstips: Balett

Showdans

Här har vi en fartfylld och rolig dans där du får uttrycka din energi. Showdans har sin grund i jazzdansen och den innehåller mycket dynamik och smidighet. Precis som namnet antyder handlar showdans mycket om show och scenframträdande vilket har ett stort fokus under showklasserna. Showdansen är den dans som du ser i TV-program och musikaler vilket gör den lätt att känna igen. Showdans utvecklas hela tiden men har historiskt inspirerats av andra danser som salsa, disco och balett.

Kurstips: Showdans

Afro Dancehall

Om du vill ha ett riktigt träningspass är det Afro Dancehall du ska dansa. Här får du arbeta med hela kroppen! Afro Dancehall är en kraftfull dansstil med mycket energi. Dansen har influenser från östafrikansk dans och här får du jobba mycket med höfterna blandat med danssteg från Jamaicansk Dancehall. Känslan är viktig i Afro Dancehall, att känna musiken i kroppen och släppa loss.

Kurstips: Afro Dancehall

Jazzfunk

Jazzfunk inspireras av streetdance och är en blandning mellan båda. Här får du en tuffare jazzdans med olika typer av musik men framförallt musik hämtad från pop- och hiphopkulturen. Fokus under dansen är att träna styrka, rytm, kondition och koordination. Precis som i andra typer av danser innehåller jazzfunk också en hel del rörelsedynamik.

Kurstips: Jazzfunk

Hiphop / Streetdance

Hiphop och streetdance är en blandning av flera dansstilar. Den växte fram på gator, fester och parker vilket gjorde det till en väletablerad dansstil över hela världen. Marikas dans och modestudio var en av de allra första dansskolorna i Sverige med att erbjuda hiphop/streetdance. Något som är gemensamt för de flesta stilar inom hiphop och streetdance är att du dansar med låg tyngdpunkt i kroppen, gung i knäna och lätt framåtlutad. För att skapa den rätta dansstilen, kom i bylsiga kläder och sneakers. Släpp loss och gör din grej!

Kurstips: Hiphop/Streetdance

Se alla danskurser

Senast uppdaterad: 06 dec 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-11-26

Prova på de klassiska positionerna i balett!

Har du alltid drömt om att bli en ballerina? Eller är du bara sugen på att prova denna vackra dans? Kika in här och lär dig de viktigaste grundpositionerna. Börja tjuvträna och efter det kan du titta efter i utbudet på balettkurser om det finns något som passar just dig.

Läs mer
Vill du inspireras?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få kurstips med spännande innehåll direkt i brevlådan.