Visa kurser.se som: Mobil
Kvinna som sträcker upp armarna

5 anledningar till att åka på språkresa – utomlands eller online

Det är aldrig för sent att lära sig ett nytt språk, och det är aldrig för sent att uppleva en ny kultur. Oavsett om du vill lära dig ett helt nytt språk från grunden, slipa dina tidigare kunskaper, eller till och med om du letar efter en språkresa på distans, så finns det något för dig! Här listar vi fem anledningar till varför du ska åka på språkresa.

Att åka på språkresa är en både rolig och berikande upplevelse. Att hela tiden ha språket i din direkta närhet kommer att hjälpa dig till en snabbare och fördjupad språkinlärning. Kombinationen med att uppleva miljön och kulturen är dessutom ett stort plus och en upplevelse i sig. Kan eller vill du inte resa just nu? Inga problem! Språkkurser ges online från den plats i världen där skolan har sin bas, så att du kan få en internationell upplevelse var du än befinner dig.

1. Lär dig språket där det talas 

På en språkresa befinner du dig i den kulturella kontexten där språket talas, vilket ger dig en mer intensiv och inkluderande språkförståelse. Självklart har du även enorm nytta av att befinna dig mitt bland modersmålstalare och kurskamrater som också är där för att lära sig språket. Att öva på språket ger dig en klockren ingång för att prata med människor och få nya bekantskaper.

Både under och efter din språkresa kommer du att märka att nya dörrar öppnas. Språkkunskaper medför mycket mer än att bara behärska uttal, grammatik och ett utökat ordförråd inom ramarna för dina studier. Till dina språkfärdigheter kan du även räkna med en hel kulturvärld som du kommer att kunna ta del av med en fördjupad förståelse. När du har en känsla för språket, och säkerligen fått en hel del spännande nya tips under din språkresa, kommer du ha en ny uppskattning för till exempel lokal konst eller film, musik och litteratur på originalspråk.

2. En merit i arbetslivet

Språkkunskaper och kulturell kännedom är nästintill alltid meriterande. Vill du lära dig att använda ett språk särskilt i professionella sammanhang? Då kan du åka på en språkresa som fokuserar på affärsspråk. Det kan handla om allt från att lära dig att tala i affärsmässiga sammanhang till att hålla företagspresentationer eller lära dig språket med en yrkesspecifik inriktning. Det här är en variant på språkresa som garanterat kommer att bidra med tyngd på ditt CV och göra dig eftertraktad på arbetsmarknaden eller i din nuvarande arbetsroll.

3. Kombinera språk med roliga fritidsaktiviteter

En språkresa innebär mer än bara språkstudier! Passa på att upptäcka det lokala utbudet av mat, dryck, sevärdheter och kulturupplevelser. Varför inte bara ta en promenad eller besöka ett lokalt café en eftermiddag för att känna in atmosfären? Utnyttja fritiden på din språkresa och fyll den med spännande eller avkopplande aktiviteter. Du kan välja att åka på en språkresa som redan från början kombineras med en aktivitet som du är särskilt intresserad av. Vad sägs om att varva språkstudierna med till exempel matlagning, golf, ridning, segling, dans eller måleri?

Italienska och matlagning i Taormina

4. Passar för alla

Språkresor finns på alla nivåer, oavsett om du är nybörjare eller mer avancerad och vill fokusera på något särskilt. Ålder spelar ingen roll, utan det går lika bra att hitta en språkresa för dig som är 18 eller 65. Om du vill kan du åka på en språkresa särskilt anpassad för din åldersgrupp, till exempel genom en ungdomskurs under sommarlovet eller en kurs för 50-plussare. Då kan du ha språklektioner på förmiddagen och ha sociala eller kulturella aktiviteter som är särskilt populära inom din åldersgrupp på eftermiddagen.

Du kan även hitta en längd på språkresan som passar just dig, vare sig du vill vara borta i en vecka eller en hel termin. Ofta kan kursarrangören hjälpa dig med boende hos en värdfamilj, i egen eller delad lägenhet, hotell eller studentrum/-lägenhet om den lokala skolan har studiehotell.

5. Går att göra på distans!

Distanskurser funkar även utmärkt för språkresor! Du kan delta i gruppundervisning eller få privatlektioner online. Om du väljer gruppundervisning har du lektioner tillsammans med andra deltagare från olika delar av världen, precis som om du hade varit på plats i klassrummet! Undervisningen sker nämligen direkt från den lokala skolan.

Språkkurser på distans

Senast uppdaterad: 14 okt 2020

Vill du inspireras?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få kurstips med spännande innehåll direkt i brevlådan.