Hobbytest - Äventyrliga Adam

Hobbytest på kurser.se

Du blev Äventyrliga Adam

Äventyrliga Adam

Profil: Som äventyrliga Adam älskar du allt som har med adrenalin, farter och höga höjder att göra. Du är en våghals som tycker om när det händer saker kring dig. Du hoppar på de mest fartfyllda och riskfyllda aktiviteter och är den som alltid är på språng.

Dina kursområden:

» Jakt och fiske 
» Dykning 
» Båt och sjö
» Klättring 
» Sport och äventyr
» Friluftsliv 

_____________________________________________________________________________________

Beskrivning av Äventyrliga Adam
Att uppleva nya och spännande kurser är något för äventyraren. Det finns händelserika kurser som innehåller allt från att dyka på havets djup till att hoppa från höga höjder. För dig som söker den extra kicken i vardagen och älskar adrenalinpumpande sporter är äventyrliga kurser något för dig. Bli en professionell fallskärmshoppare, prova på bergsklättring eller gå en kurs i helikopterflygning. Det är bara din fantasi som sätter gränser.

Nedan följer ett urval av kurser som kan passa dig!


Dykning

Att dyka är något de flesta uppskattar och dykkurser finns på många olika nivåer. Det finns kurser där du tar ett dykcertifikat vilket ger dig möjlighet att få dyka med syrgastuber i hela världen. Du behöver dock inte ta ett dykcertifikat när du går en dykkurs. Du kan provdyka och gå grundkurser som fritidsintresse. Lugnet när du dyker, den vackra miljön och känslan av viktlöshet får de flesta att bli inbitna dykfanatiker.

» Hitta dykarkurser

Båt och sjö

En säker och trygg tur på sjön kräver viss utbildning. Det första steget i din båtlivsutbildning är att gå en kurs som ger Förarintyg. Du lär dig navigering och hur du hanterar båten, vilket är en förutsättning för dig som aldrig har manövrerat en båt. Efter att du har tagit förarintyg kan du fylla på med olika kurser beroende på vad ditt båtliv kräver. Du kan även gå kurser för att lära dig segla.

» Hitta kurser inom båt och sjö

Jakt och fiske

Är du en person som älskar utomhusaktiviteter? Då rekommenderar vi dig att gå kurser i jakt och fiske. Genom att ta en jägarexamen får du vapenlicens och har rätt att jaga under jaktsäsong. Att jaga är socialt, sportigt och precisionsinriktat. Det finns också mer ”lättsamma” kurser att välja på som lerduveskytte och styckningskurser. Du som intresserar dig för fiske kan gå olika kurser i till exempel kräft- och havsöringsfiske. Bli en expert på din hobby och imponera på kompisarna med dina nyvunna kunskaper efter en kurs i jakt och fiske.

» Hitta kurser inom jakt och fiske

Fallskärm och paramotor

Att gå kurser och utföra aktiviteter i luften är perfekt för den äventyrliga personen. På höga höjder kan du gå kurser som är både spännande och händelserika. Fallskärmshoppning och paramotorflyg är något för den adrenalinsökande personen som älskar fart och höga höjder. Det gäller att våga ta steget och hoppa ut över de vackra landskapen som breder ut sig under dig. För dig som söker spänning är kurser i luftsporter det ultimata.

Klättring

Utmana din smidighet och spänst genom att gå en rolig kurs i klättring. Du kan börja med att gå grundkurser i klättring inomhus och lära dig om säkerhetsrutiner och teori. Får du blodad tand för klättring kan du gå fortsättningskurser och avancera till att klättra i berg och på klippor. Klättring är ett populärt intresse hos många och en hälsosam aktivitet.

» Hitta kurser inom klättring  

Senast uppdaterad: 24 sep 2013

Vill du inspireras?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få kurstips med spännande innehåll direkt i brevlådan.