Praktisk Jägarskola

Ulkeröds Gård, i Munkedal (+1 orter)
Längd
4 dagar
Pris
12 995 SEK
Nästa kurstillfälle
9 maj, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
4 dagar
Pris
12 995 SEK
Nästa kurstillfälle
9 maj, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Från 12 995 SEK / person

Kursbeskrivning

Paktisk Jägarskola är den perfekta utbildningen för dig som läst den teoretiska delen på egen hand genom vår terretiska Jägarskola, hos studieförbund eller liknande.

Den Praktiska Jägarskolan är en komplett kurs med grundprov i hagel- kula- och högviltskytte, som genomförs som en Intensivkurs på Ulkeröds Gårds skjutbanor.

Ett krav för att gå denna kurs är att du har klarat det teoretiska provet tidigare. Vill du kombinera teori och praktik så rekommenderar vi i stället vår intensivkurs Jägarexamen,

Utbildningen är Torsdag-Söndag och avslutas med uppskjutningar inför Jägareförbundets examinatorer. Provavgiften betalas direkt till dem

Du lär dig skyttets grunder på ett riktigt sätt ochfår gott om tid för att öva, övning ger färdighet!

Under såväl praktiska som teoretiska vapenmoment får du hjälp av våra erfarna skjutinstruktörer. När du klarar de avslutande proven har du en komplett jägarexamen.

Lån av vapen och all övningsammunition ingår självklart i priset. Stor vikt läggs vid att hantera vapen på ett säkert sätt.

Utbildningspaketet inkluderar övernattning på Ulkeröds Gård, frukost, fika, lunch och middag. På lördagen ingår en fyrarätters middag pårestaurang Ekbacken.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

9 maj, 2024

  • Kurs
  • Munkedal

Skjutbanan

Lerduvebanan

På Ulkeröds Gård finns Ulkeröd Wingshooting Club, en av landets mest utmanande skjutbana för lerduveskytte. Här kan vi simulera alltifrån höga fasaner och sträckande änder till ripor och löpande hare. Vi har skapat så jaktliknande situationer som det bara är möjligt.

Allt för att du ska kunna träna ditt jaktskytte och bli en säkrare skytt. Med cirka 60 lerduvekastare och ett antal olika skjutstationer är möjligheterna många och begränsningarna få.
Ulkeröd Wingshooting Club ligger inbäddad i omgivningarna intill ett berg och har ett flertal skjutplatser, egen grillplats och ett trivsamt klubbhus med plats för undervisning, konferens och avkoppling. Mellan skjutningarna dricker vi kaffe i solen eller värmer oss vid brasan.

Hit är alla välkomna, du kan komma hit enskilt för att förbättra ditt hagelskytte tillsammans med en instruktör, eller som grupp med jaktlaget för att värma upp inför den stundande jakten. Eller varför inte tillsammans med kollegerna som ett företagsevent? Behöver du extra träning inför uppskjutningen av din jägarexamen kan du naturligtvis boka tid även för det. Tillsammans med en instruktör kan du i lugn och ro hitta rätt skjutteknik.


Älgbanan

Strax norr om Ulkeröds Wingshooting Club ligger Sörbygdens Skyttecenter.

Här kan du övningsskjuta med ditt kulvapen. Hos oss kan du och ditt jaktlag boka den tid ni behöver utan att känna stressen av andra skyttar på området. Boka allt ifrån en timme till en halv dag, förmiddag eller eftermiddag. Här skjuter ni i en väldigt lugn och harmonisk miljö i vårt nybyggda klubbhus. Ni står i ett av två skjutbås inomhus och skjuter ut på vår toppmoderna älg.

Målgrupp

En praktisk utbildning för dig som har klarat Jägarexxamens teoretiskt prov.

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Praktisk Jägarskola och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Ulkeröds Gård
Ulkeröds Gård
455 96 Hedekas

VÄLKOMMEN TILL DIN JÄGARSKOLA PÅ ULKERÖDS GÅRD

På Ulkeröds Gård bedriver vi många olika sorter av jaktrelaterade kurser, b.la. intensivkurser för dig som tänker ta Jägarexamen. Historiskt sätt är vi i Skandinavien ett jagande folk, något som går hela vägen tillbaka till stenåldern. Så varför ska vi...

Läs mer och visa alla kurser med Ulkeröds Gård

Highlights