Keramik för hela familjen - helgkurs

SV Uppsala län, i Uppsala
Längd
16 timmar på 3 tillfällen
Pris
2 350 SEK
Nästa kurstillfälle
25 maj, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
16 timmar på 3 tillfällen
Pris
2 350 SEK
Nästa kurstillfälle
25 maj, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Keramik för hela familjen - helgkurs

Kombinera de bästa av två världar i en och samma aktivitet - få tid tillsammans och utveckla era kreativa sidor. I familjekeramiken är det högt i tak och vi varvar genomgångar med gemensamma och enskilda övningar och projekt. Vi fikar tillsammans och skapar i lugn och ro, i ett tillåtande klimat. Kort och gott, en oas för både stora och små!

Förkunskaper
För hela familjen - både för nybörjare och för er som tidigare arbetat med lera.

Upplägg
Helgkurs med tre träffar: lördag 25 maj 10.00-14.30), och söndag 26 maj (10.00-14.30) samt söndag 9 juni (10.00-13.00).

Kursavgift
Kursavgiften gäller en vuxen och ett barn under 18 år. Vid önskemål att delta med fler barn per vuxen - ta kontakt med oss på SV.

Kursmaterial
Material och utrustning finns på plats. Kostnad för lera, glasering och bränning ingår inte i kursavgiften och tillkommer med 85 kr per kg lera. Föremålen ska vid sista tillfället glaseras och därefter brännas.

Ledaren
Ingrid Pihl är en inspirerande ledare med stor kunskap inom den keramiska sfären. Hon är utbildad pedagog, har arbetat i keramikverkstad (Ulva kvarn) och lett ett flertal kurser "Skapande i lera".

"Det som är så fascinerande med lera är att den kan ha så olika och vitt skilda faser och egenskaper. Det är en ren njutning att hantera leran i dess olika stadier. Den kan vara rinnig, kladdig, fast, lädertorr och hård men kan alltid bearbetas och omarbetas. Ratade alster och överbliven lera behöver inte slängas utan kan tas om hand och göras användbar på nytt. Spännande är det också att stoppa in glasyrdoppade, gråa och matta föremål i ugnen och sedan få ta fram färdigbrända blanka alster med spännande färger och effekter."

Bra att veta
I vårt pentry finns kylskåp, micro och viss utrustning för ev måltid du väljer att ta med. Fika och frukt ingår.
Vi skickar dig en kallelse/faktura så snart som möjligt efter din anmälan. För att spara på vår miljö skickar vi dessa via e-post.

Välkommen!

Efter avslutad kurs kommer du att få en utvärderingsenkät mailad till dig. Vi uppskattar om du har möjlighet att besvara den.
Veckodag: Lördag,Söndag
Tid: 12:00-16:30
Ledare: Ingrid Pihl
Lokal: Munkgatan 5
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Keramik för hela familjen - helgkurs och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.