Biodling nybörjare Norrköping

SV Östergötland, i Norrköping
Längd
30 timmar på 10 tillfällen
Pris
1 500 SEK
Längd
30 timmar på 10 tillfällen
Pris
1 500 SEK
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Lär dig grunderna både teoretiskt och praktiskt. Efter kursen ska du ha tillräcklig kunskap om bin, biodling, utrustning, kupor, honung, vaxhantering och bisjukdomar för att kunna sätta igång en egen biodling.

Biodling är ett hantverk och en sysselsättning där man arbetar i samklang med naturen. Bisamhället är ett fönster till naturen, genom vilket du som biodlare kan betrakta årstidernas växling.

Kursen omfattar totalt 10 tillfällen, varvat både med teori samt praktik i bigård. I sommargården Hillerstad gör vi praktiska moment och besöker bina. Datumen är följande: 25/4, 2/5, 8/5, 16/5, 23/5, 30/5, 5/6, 13/6 (8 maj och 5 juni är onsdagar, resterande är torsdagar) plus två tillfällen i augusti då vi skördar honung och behandlar och förbereder dem för vintern.

I kursavgiften ingår att deltagarna får låna skyddskläder samt medlemskap i Norrköpings biodlarförening samt Biodlarnas riksförbund.
Studiematerialet kan du få köpa av föreningen till en kostnad av 378 kr vid första tillfället om du inte kan låna eller ordna det på egen hand. Studiematerialet "Mina första år som biodlare" och arbetsbok "Min biodling".

Kursen startar vid angivet datum vid fulltecknad grupp.
Veckodag: Onsdag,Torsdag
Tid: 20:00-22:30
Ledare: Annika Leifsson
Lokal: Nya Rådstugugatan 11
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Biodling nybörjare Norrköping och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
SV Östergötland
Vasavägen 3
582 20 Linköping

Studieförbundet Vuxenskolan Östergötland 

Studieförbundet Vuxenskolans bildningssyn bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön. SV är den mest pådrivande och engagerade lokala kraften för utveckling av föreningsliv, kultur och samhälle. SV är mångfaldens studieförbund...

Läs mer och visa alla kurser med SV Östergötland

Highlights