Kursbeskrivning
Kursbeskrivning
En heldag där du lär dig allt från styckning till förvaring, både teoretiskt och praktiskt. Hur du behandlar viltet efter jakten betyder mycket för slutresultatet i köket. Magnus håller kursen i sin lada på Lars Perstorpsgårdsgatan 14 i Väröbacka.Målgrupp
Den här kursen riktar sig till dig som vill lära sig tillvaratagande av vilt.Mål
Kursen ger dig kunskap om hur vilt av olika slag tillvaratas och hanteras som råvara. Syftet med utbildningen är att deltagarna efter genomgången kurs ska ha grundläggande kunskaper om hantering av vilt.Innehåll
Vi behandlar betydelsen av samt lär oss tillämpa god livsmedelshygien. Knivar och knivvård och övrig lämplig utrustning.Under kursen varvas teori och praktik.
Studiematerial
I kursavgiften ingår kostnad för djuret, alla verktyg, förkläde, dokument och fika. Efter genomgången kurs får deltagarna dessutom dela på den mat/styckdetaljer som vi fått fram.Gruppstorlek
Denna kurs har plats för 6-8 deltagare.Om kursledaren
Kursen leds av Magnus Stolpe som jobbar som skyddsjägare och kommunjägare och har mångårig erfarenhet av jakt, natur och tillvaratagande.Veckodag: Lördag
Tid: 12:00-19:00
Ledare: Magnus Stolpe
Lokal: Lars Persgådsväg 14
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?
Intresseanmälan
Studieförbundet Vuxenskolan - Halland
Hos Studieförbundet Vuxenskolan i Halland kan du gå kurser, studiecirklar och föreläsningar. Vår syn på bildning bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön. SV är mångfaldens studieförbund som ger varje...
Highlights