Blomsterkurser och floristkurser

Färgrikt och kreativt skapande med levande blommor

Här finns blomsterkurser för dig som vill skapa vackra buketter, dekorationer och blomsterarrangemang. Välj bland kortare kurser inom blomsterbinderi och pilflätning och floristkurser för dig som drömmer om floristyrket.
Visar 1-20 av 57 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-20 av 57 träffar
1
2
3

Hur arbetar en florist?

När du hör ordet florist kanske du tänker på vackra buketter, dekorationer och blomsterarrangemang. Mycket riktigt är det just det som florister är specialister på, men de har även avancerade kunskaper inom skötsel och vård av växter och blommor. Så även om du betalar för floristens konstnärlig arbeta så är det mycket jobb som inte syns bakom den vackra blombuketten. En annan viktig faktor är kunskapen om materiallära, där inte bara själva växten står i centrum, utan även olika typer av tillbehör och verktyg, såsom band, tråd och saxar. Under en floristkurs får du en god inblick i just dessa saker. Efter kursen kommer du hem med ett blomsterarrangemang fyllt av inspiration för att fortsätta ditt arbete med blommor och växter på egen hand.

Att lära sig blomsterbinderi

Blomsterbinderi innefattar en mängd olika metoder som används för att sätta ihop ett arrangemang av blommor och växter från enskilda delar. Även om det är ett fritt hantverk där möjligheterna är oändliga så finns det vissa konstruktionsmetoder inom blomsterbinder som gör att dina idéer komma till liv.

Det finns många olika tekniker för att lära sig blomsterbinderi - vissa är mycket generella, medan andra passar bäst i vissa stilar beroende på vilket ändamål arrangemanget är ämnat för. Att till exempel skapa en vacker bukett görs i fler steg där du börjar med en bas och jobbar dig fram genom olika sekvenser och lagar för att avslut med de sista finjusteringarna. Nästan som ett konstverk!

Kransbinderi och pilflätning

Att binda kransar är extra populärt när julen närmar sig, men en krans kan vara en vacker inredningsdetalj året om. En krans kan innehålla nästan vad som helst från naturen och utöver växter och blommor finns fantasifulla tillbehör som förgyller kransen. Att fläta i pil handlar mer vilken form din skapelse får. Det finns olika flättekniker och möjlighet till dekorering med kottar och bär, men det mest intressanta är om det blir ett hjärta, en stjärna eller en helt abstrakt form.

Intresserad av trädgårdskurser? 

Vill du lära dig beskärning av buskar och träd, odling eller trädgårdsdesign och hur du planerar din trädgård? 

Se alla trädgårdskurser här » 
 

Vill du gå en floristkurs?

Tycker du att detta med att vara florist verkar vara hur underbart som helst? Eller är du mer intresserad av att hålla på med blommor som en hobby? Att gå en floristkurs kan stimulera kreativiteten och sinnet. Hitta din floristkurs redan idag!

Jämför kurser