Fåglar - Lär dig om fåglar och fågelskådning vid Sandemars naturreservat

Längd
1 tillfälle
Pris
650 SEK
Nästa kurstillfälle
1 juni, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
1 tillfälle
Pris
650 SEK
Nästa kurstillfälle
1 juni, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Studiefrämjandet

Tidig fågelmorgon i Sandemar naturreservat! Vi går några kilometer från parkeringsplatsen till havsviken med betade marker. Det är ett herrgårdslandskap med vackra strandängar som är perfekt för fågelskådning. Där finns ett fågeltorn där vi har fin utsikt för att spana efter änder, gäss och vadarfåglar och har vi tur kan en havsörn flyga förbi. Vår utflyktsledare lär dig om arterna vi träffar på, deras utseende, fågelläten och beteende.

Vi fortsätter ut mot havet för att hitta en plats att äta vår medhavda matsäck och lär oss skilja på trutar och måsar. På stigen ut mot havet passerar vi våtmarkssnår där vi bl a kan höra kärrsångare. 

Missa inte detta tillfälle och glöm inte matsäck och kikare. Vi möts tidigt på morgonen, kl. 07.00!, då skådningen är som allra bäst! Fågelutflykt för både nybörjare och erfarna fågelskådare.

Bra att veta

Föranmälan krävs. Transport med egen bil

Bra att veta, anmälningsvillkor

Begränsat antal deltagare. Föranmälan krävs. Varje deltagare måste göra själv sin anmälan på vår hemsida. Ångerrätten gäller inte för fritidsaktiviteter och kulturevenemang såsom konserter, föreläsningar eller liknande som äger rum en viss bestämd dag eller under en viss period.

Nyckelord

Fåglar fågel fågelkurs fågelskådning fågelläten fågelsång ornitologi fågelutflykt

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

1 juni, 2024

  • Kurs
  • Stockholm

Kursledare

Kursledare

Lars-Erik Larsson, biolog och fd chef för Biologiska Museet. Kurs- och utflyktsledare. Mångårig erfarenhet som reseledare för Temaresor djur och natur. Leder Studiefrämjandets fågelkurser för nybörjare samt fågelkursen Ölands fågelliv och natur.

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Fåglar - Lär dig om fåglar och fågelskådning vid Sandemars naturreservat och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Studiefrämjandet Stockholm Gotland
Folkungagatan 124
11630 Stockholm

Hos oss har du alltid nära till nya kunskaper, upplevelser och gemenskap med andra!Våra huvudsakliga profilområden är natur, djur, miljö, kultur och konst men vi erbjuder självklart studiecirklar och kurser i andra ämnen. Du väljer!...

Läs mer och visa alla kurser med Studiefrämjandet Stockholm Gotland

Highlights