Visar 1-20 av 38 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-20 av 38 träffar
1
2

Smyckestillverkning - Att skapa egna smycken 

Smyckestillverkning har blivit väldigt populärt, både för dem som vill skapa smycken för eget bruk och dem som vill ge bort smycken i present. Kursarrangörer erbjuder smyckestillverkning i olika material och i olika svårighetsgrader. Här finns kurser i smyckestillverkning för nybörjare och kurser på mer avancerad nivå. Det finns även olika arbetsmetoder och material att jobba med för dig som vill designa egna smycken, till exempel silversmide, silverlera och glasfusing.

Du lär dig att skissa fram ett förslag och sedan formge smycket på egen hand. Exempel på föremål som skapas är halsband, örhängen och ringar. Efter en kurs i smyckestillverkning har du fått fantastiska tips och inspirationskällor till att fortsätta arbeta med smycken. Du får bland annat veta vilka material du ska leta efter i hobbyaffärer eller online.

Smyckesdesign - Designa dina egna smycken

Smyckesdesign handlar mer om formgivningen av smyckena än själva tillverkningen. Du arbetar fram en utformning och fokus ligger på att hitta din egen gestaltning och prägel. Precis som i smyckestillverkning går det att använda en drös olika material vid designen. Det är en kreativ process och det finns ingen gräns för vad som går att skapa. Kanske vill du designa smycken av naturens material eller så kanske du vill arbeta med mer oväntade material som gamla muttrar, snäckskal eller vinkorkar.

Med en kurs i smyckesdesign får du sätta tänderna i skapandeprocessen, hitta ditt eget formspråk och lära dig hur olika material, färger och former kan arbeta tillsammans. Smyckesdesignutbildningarna ger dig lika delar inspiration som kunskap.

Smyckestillverkning i olika material

Du kan skapa örhängen, halsband, armband och ringar i olika material. Här beskriver vi några typer av material du kan använda dig av.

Silverlera

Silverpartiklar blandat med bindemedel och vatten utgör grunden för silverlera. Silverlera formas med händer och enkla verktyg för att sedan brännas i ca 600-900 ºC för att bli massivt silver. Silverlera ger stor kreativ frihet och ett fantastiskt resultat.

Bronslera

Bronslera bearbetas ofta på liknande sätt som silverlera. Efter att bronsleran är bränd kan den behandlas med värme och syror för att ge metallen en mängd olika färger. Brons är en blandning av metaller av koppar och tenn.

Glasfusing

Smyckestillverkning genom glasfusing är ett hantverk där glasbitar, glaskross och glastrådar skapas till olika mönster och värms ihop. Efter att glaset har värmts upp kyls sedan glaset sakta för att det inte ska spricka. Glaset kan formas i keramiska eller metalliska formar.

Jämför kurser
Välkommen på silversmideskurs i ...
I Salsåker, Nordingrå - Höga Kustens hjärta

Mitt bland berg och hav vid Ullångerfjärdens södra strand kommer vi i 5 dagar att skapa, inspireras och njuta av lugnet, landskapet, maten och vår egen kreativitet. Kurserna är öppna för alla med silveridéer.

Silversmed Sigbritt Mann