Släktforskning forskarträffar under handledning (varannan vecka)

Medborgarskolan Väst, i Mariestad
Längd
24 timmar
Pris
1 195 SEK
Nästa kurstillfälle
17 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
24 timmar
Pris
1 195 SEK
Nästa kurstillfälle
17 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

En kurs för dig som vill fortsatta släktforska i grupp tillsammans med andra vana släktforskare. Här fördjupar vi oss i livets skeden, de fyra stånden, gårdsägande m m.

Om kursen
Du får hjälp med att lära dig att tyda och förstå svårläst handstil och lösa problem. Har du kört fast eller hamnat vid vägs ände, får du hjälp med att komma vidare.

Kursen går varannan vecka, jämna veckor.

För vem
Du har kunskaper om kyrkbokföring, skattelängder och domstolsarkivet.

Referenser från tidigare deltagare i Släktforskning
"Man är lycklig över att en så kunnig person finns... Christers engagemang och generositet med att hjälpa till är fantastiskt"
"Kursen har motsvarat alla mina förväntningar"
"Kursledaren är enormt kunnig"

Kursledare
Christer Bengtsson har hållit kurser i släktforskning hos Medborgarskolan under många år. Han brinner för sitt ämne och är även aktiv inom styrelsen i Mariestads släktforskarförening. En av Christers specialiteter är att han är mycket bra på att läsa gammal handstil.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans grundläggande cirkelledarutbildning och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
Alla kursdeltagare använder boken "Släktforska steg för steg". Boken beställer deltagarna själva, aktuell prisuppgift finns på www.bokus.se Vänta med att beställa boken tills du får meddelande om att kursen startar.

Medborgarskolan har avtal för deltagarabonnemang hos Arkiv Digital och vi beställer "allt-i-ett-abonnemang" för våra deltagare. Du som önskar abonnemanget kommer få en kod av kursledaren. Ett "allt-i-ett-abonnemang" gäller i 13 veckor och kostar 395 kr. Vi reserverar oss för eventuella prisändringar.

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen ca en-två veckor innan kursstart. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner

Vill du delbetala? Läs mer om hur du gör under rubriken ”Kursavgift och betalning” på www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

17 september, 2024

  • Kurs
  • Mariestad

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Släktforskning forskarträffar under handledning (varannan vecka) och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Medborgarskolan Väst
Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG

Välkommen till Medborgarskolan Väst!

Här hittar du alla Medborgarskolans kurser och evenemang i Västra Götaland och Halland. Vi erbjuder grundläggande och fördjupande aktiviteter inom en mängd olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag!Om MedborgarskolanMedborgarskolan är ett av landets största studieförbund...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Highlights