Grundkurs i att teckna porträtt

Längd
9 timmar
Pris
550 SEK
Nästa kurstillfälle
13 maj, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
9 timmar
Pris
550 SEK
Nästa kurstillfälle
13 maj, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Grundkurs i att teckna porträtt

Att teckna porträtt är en klassisk övning där man på ett roligt sätt övar upp seendet. Under tre kurstillfällen övar vi oss på att teckna ansikten. Varmt välkommen!

Innehåll

Denna kurs är på en mycket grundläggande nivå och vänder sig till dig som är nyfiken på teckning. Det kan vara roligt att gå ihop med exempelvis en vän eller anhörig!

Vi tecknar av oss själva i spegel, en kurskamrat och ett medtaget fotografi. I början av varje kurstillfälle visar  cirkelledaren ett tecknat porträtt gjort av en känd konstnär och berättar om det. Vi övar oss på ansiktets proportioner, skugga och ljus, bildkomposition, volym, mellanrumsformer, linjer och syftning. Vi provar att teckna med  blyerts, kol och pastellkritor. Kursen innehåller gemensamma övningar och individuell handledning.

Ingen tidigare erfarenhet behövs.

Material

Kursmaterial ingår ej. Inför kursen behöver man köpa ett teckningsblock i förslagsvis A3 och blyertspenna, kolkrita och torrpastell, en stomp och suddgummi.

Ledare

Frida Rydholm har en lång konstnärlig utbildning med erfarenhet av både skulptur och måleri. HÄR kan du se mer av Fridas konstnärsskap.

Utvecklingsmöjligheter

För ett mer djupgående lärande inom färg, form och hantverk rekomenderar vi kurserna som hålls i våra lokaler på Hagagatan.

Bra att veta

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln:

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10% på Akademibokhandeln. Läs HÄR om hur du gör.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Grundkurs i att teckna porträtt och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.