Italienska nybörjare

Medborgarskolan Öst, i Linköping
Längd
20 timmar
Pris
1 895 SEK
Nästa kurstillfälle
18 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
20 timmar
Pris
1 895 SEK
Nästa kurstillfälle
18 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Italienarna har satt sitt land på kartan med många världsberömda ting och förknippas inte minst pasta, pizza och fotboll. Många drömmer om att lära sig språket och på så sätt komma närmre den så fantastiska italienska kulturen. Estetiskt, passionerat och kulinariskt - Italien!

Innehåll

En kurs för dig som är nybörjare där vi varvar praktik och grammatik med stöd och hjälp av kurslitteraturen. 

Du får lära dig:
• Hälsa och säga adjö
• Fråga hur någon mår
• Ge och förstå vägbeskrivningar
• Be om något
• Handla i butik och på restaurang
• Veckodagar, klocka och tid.

 

Förkunskaper

 
Inga förkunskaper i italienska krävs. Eftersom undervisningen sker på italienska och engelska är det bra om du har grundläggande kunskaper i engelska språket.

 

Upplägg

Vi träffas en kväll i veckan, samma dag och tid. Kursen omfattar 2x45 minuter per kurstillfälle. Ingen kurs röda helgdagar.

Kursledaren undervisar huvudsakligen på språket och har fokus på den muntliga kommunikationen. Vi gör övningar gemensamt, i par eller grupp, hörförståelse och konversation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Därtill kan hemövningar på någon eller ett par timmar i veckan tillkomma. Ingen test eller examination ingår i kursen.


Språknivå

Medborgarskolans språkkurser följer Europarådets nivåskala från nybörjare till avancerade språkkurser på nivå C1 eller C2. Med den här skalan kan du hitta din ungefärliga språknivå och vilken kurs som passar dig för att du ska fortsätta lära dig språket. 

-Nybörjare - nybörjarkurserna passar dig som ännu inte har några kunskaper i språket.
-A1 - på denna nivå har du ytterst begränsade kunskaper och är näst intill nybörjare.
-A2 - du har fortfarande relativt lite kunskaper.
-B1 - du börjar få grepp om språket och du kan uttrycka dig ganska bra i vissa sammanhang.
-B2 - du har goda kunskaper.
-C1 och C2 - är avancerade nivåer. Befinner du dig på dessa nivåer har du ofta studerat språket på universitet eller motsvarande. Du talar och skriver språket obehindrat.

Läs mer om hur du hittar din nivå här: www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/faq/vilken-sprakkurs-ska-jag-valja/ Där finns även språktester i flera språk.

Nivåskalan är inte terminsbaserad utan målrelaterad, vilket innebär att vissa grupper kan gå fort igenom kunskapsmålen medan andra kan ta det lite lugnare och hålla samma nivå flera terminer.

 

Kursledare

Ilaria Battaglia som kommer från Perugia i Italien.

Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

 

Kursmaterial

Kostnad för kursmaterial tillkommer. Du införskaffar materialet själv innan första kurstillfället. Information om vilket kursmaterial du behöver införskaffa kommer även att stå i din kallelse.

 

Rabatter

Vi har bokrabatter för våra kursdeltagare: 6% på bokus.com och 10% på Akademibokhandeln. Information om hur du tar del av rabatten följer i kallelsen. 


Anmälan och kallelse

Kallelse till kursen skickas till dig via mejl ca 1 vecka innan kursstartdatum som en bekräftelse på kursstart. I kallelsen följer även information om kursmaterial, lokal och eventuella entrékoder. 

Det går utmärkt att delbetala kursen - ange detta vid anmälan.

 

Bra att veta

Eftersom undervisningen sker på italienska och engelska är det bra om du har grundläggande kunskaper i engelska språket.

Efter avslutad kurs kan du får tips av din kursledare om hur du kan fördjupa dina kunskaper.

Vill du anordna en kurs/studiecirkel själv med några vänner, t ex inom språk? Hör av er till oss så kan vi stötta er på olika sätt; med lokal, material osv.

Vi har enskild undervisning i språk, läs mer på webben eller kontakta oss linkoping@medborgarskolan.se

Ge bort kursen! Du vet väl om att vi har presentkort på kurser? https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/presentkort/

Välkommen till en av Medborgarskolans alla kurser och föreläsningar!

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

18 september, 2024

  • Kurs
  • Linköping

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Italienska nybörjare och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Medborgarskolan Öst
Box 515
551 17 Jönköping

Välkommen till Medborgarskolan Region Öst

Medborgarskolans kursverksamhet bedrivs i 229 kommuner över hela Sverige. Här hittar du alla kurser som erbjuds i Blekinge, Småland och Östergötland. Välj mellan allt från kvällskurser i fotografering till helgkurser som ger dig förarintyg för fritidsbåt. Varför inte lära dig...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Öst

Highlights