Akrylmåleri

Medborgarskolan Öst, i Norrköping
Längd
16 timmar
Pris
995 SEK
Nästa kurstillfälle
24 juni, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
16 timmar
Pris
995 SEK
Nästa kurstillfälle
24 juni, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Alla kan måla, det är aldrig för sent att sätta igång

Att lära sig måla är inte svårare än att lära sig andra färdigheter. Det viktigaste är att man har roligt samtidigt som man lär sig. Under den här kursen har du möjlighet att lära dig grunderna i akrylmålning. Allt ifrån att blanda färg och förstå färgteori till att skapa tilltalande kompositioner och göra enkla skisser kommer tas upp i den här kursen.

Innehåll

Kursen delas upp i två delar, först en mindre teoridel där vi studerar och diskuterar olika konstverk för att förstå hur de är uppbyggda och vad det är som gör att de är tilltalande.

Sedan kommer den praktiska delen, där man målar fritt efter eget valt motiv och där kursledaren handleder skapandet genom instruktioner, råd och konstruktiv kritik.

Upplägg

  • Vi träffas måndag-torsdag 24-27 juni 10:00-13:00.
  • Ta gärna med fika så tar vi gemensam paus. I lokalen finns kylskåp och mikroågsugn..
  • Kaffe och te ingår i kursavgiften.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs på den här kursen, alla är välkomna!

Kursledare

Kursen hålls utav konstnären Kevin Parnebrant Eriksson som har tecknat och målat sedan 2014 och är i princip helt självlärd. Lite skämtsamt kan man säga att "de gamla mästarna" är hans lärare, då den äldre konsten konsekvent har varit både inspirationskälla och studiematerial. 

En viktig paroll i hans undervisning är; " Teckning är lika mycket ett hantverk som en konstart".

Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial

Kursmaterial ingår inte i kursavgiften.

Kursledare rekommenderar starkt att man håller sig till en så kallad begränsad palett som då innehåller dessa färger:

Blå ("Ultramarine" eller "Prussian blue")
Röd ("Vermillion", eller "Alizarine carmine")
Gul ("Yellow ochre")
Brun ("Burnt umber")
Vit ("Titanium white")
Svart ("Ivory black")
Ledaren tipsar om ”Liquitex Basics 250 ml”  alternativt "Lefranc Bourgeois 80 ml". Det är ungefär likvärdig kvalitet på båda märkena, den sistnämnda är aningen bättre.

Penslar som passar för akrylmåleri. Både naturborst och syntetiskt går bra. Kursledaren rekommenderar att köpa enskilda penslar, inte paket, exempelvis tre till fem platta (kallas ibland "flat") penslar i olika storlekar, ungefär 5-20mm breda, samt en mindre rund pensel för små detaljer.

OBS! En duk (storlek 41 x 33 cm) ingår, det finns även möjlighet att köpa flera dukar för 50kr/st. Man kan självklart också ta med egen duk.

Rabatter

  • Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10 procent rabatt hos Akademibokhandeln och 6 procent rabatt hos Bokus.
  • Du får även 10% rabatt vid uppvisande av kallelsen på MyArtFactory, Knäppingsborgsgatan.
  • Läs mer under förmåner. https://www.medborgarskolan.se/formaner/

Bra att veta

  • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

24 juni, 2024

  • Kurs
  • Norrköping

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Akrylmåleri och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Medborgarskolan Öst
Box 515
551 17 Jönköping

Välkommen till Medborgarskolan Region Öst

Medborgarskolans kursverksamhet bedrivs i 229 kommuner över hela Sverige. Här hittar du alla kurser som erbjuds i Blekinge, Småland och Östergötland. Välj mellan allt från kvällskurser i fotografering till helgkurser som ger dig förarintyg för fritidsbåt. Varför inte lära dig...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Öst

Highlights