Kustskepparintyg

Längd
32 timmar
Pris
2 990 SEK
Nästa kurstillfälle
2 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
32 timmar
Pris
2 990 SEK
Nästa kurstillfälle
2 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Kustskepparintyg

Har du en båt som är minst 4 x12 meter stor är kustskepparintyget ett krav. Den här kursen ger dig alla kunskaper som krävs för att ta kustskepparintyg och för en säker båtfärd till havs.

Innehåll
Du får lära dig bl.a mörkernavigering, säkerhet ombord och principerna för GPS, radar och SRC/VHF. Kustskepparintyget fodrar ingående kunskaper om de internationella sjövägsreglerna, fartygsljus, ljud-och ljussignaler, sjökort, fyrbelysningssystem, säkerhet och sjömanskap.

Upplägg
8 kurstillfällen 18:00-21:00 exklusive examination som anordnas vid separat tillfälle efter sista kurstillfället.

Kostnad för examinationen tillkommer med 625:- betalas till examinatorn på plats. Kursen avslutas med en uppskrivning inför NFB ( nämnden för båtlivsutbildning) godkänd examinator

Vi anpassar verksamheten efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi har minskat våra gruppstorlekar, liksom anpassat lokaler så att rekommenderat avstånd kan hållas.

Förkunskaper
För att erhålla ett kustskepparintyg gäller nedan angivna förutsättningar och kunskapsfordringar.
Sökande ska före prövningen ha:
- Fyllt minst 15 år
- Inneha Förarintyg
- Genomfört båtpraktiken

Kursledare
P -G Wiklund har varit kursledare hos oss i över 10 år och har mångårig erfarenhet av sjölivs utbildning. PG är själv flitig på sjön och är både på svenska som utländska vatten.

Kursmaterial
Sjöfartsföreskrifter m.m ISBSN 9789172236356.

Observera att kursmaterialet INTE ingår i kursavgiften och inte tillhandahålls av Medborgarskolan.

Du behöver även ha med egen passare, transportör, övningssjökort 61/93 och linjal. Finns ett kompletterande paket för Kustskepparintyg, att beställa på  www.bryggboden.se/

Tips på vidareutveckling
Vi ordnar även fortsättningskurser inom navigation och sjöliv. kurs i VHF/SRC som lär dig mer om kommunikation till sjöss.

Bra att veta
Kostnad för examinationen tillkommer med 625 kr. Även kostnad för båtpraktik tillkommer utöver kursavgiften.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du även 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta oss för att få rabattkoden.

Om du är befintlig kund hos Svenska Sjö får du 10% rabatt på nautiska kurser hos Medborgarskolan. Uppge ditt försäkringsnummer hos Svenska Sjö i anmälningsformulärets noteringsfält i din kursanmälan. Nautisk kompetens ger dig i många fall billigare båtförsäkring. Vid avslutad kurs/ avklarat intyg (lägst kustskepparintyg) hos Medborgarskolan erhåller du rabatt hos Svenska Sjö.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Kustskepparintyg och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.