Keramik (helg)

Längd
14 timmar
Pris
1 695 SEK
Nästa kurstillfälle
11 maj, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
14 timmar
Pris
1 695 SEK
Nästa kurstillfälle
11 maj, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Keramik (helg)

Avkoppling och mindfulness, kreativitet och självuttryck, lärande och utveckling. Dyk ner i keramikens fantastiska värld!

Innehåll
Kursen består till största del av eget praktiskt arbete under handledning av kursledaren. Vissa genomgångar är gemensamma. Under kursens gång kommer du få prova på flera olika keramiska tekniker och du väljer själv vilken teknik du vill jobba med. Vi går igenom de olika arbetsmomenten som leder till ett färdigt föremål, inklusive glasering.

Upplägg
Kursen går under en helg kl. 10-14 samt en söndag eftermiddag två veckor senare kl. 15-18. Var noga med att ha koll på vilken dag glaseringen är för att inte missa det tillfället. Cirka två-tre veckor efter avslutad kurs kan du hämta dina färdiga alster.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs, både nybörjare och mer erfarna är varmt välkomna. Du jobbar på ditt eget projekt utifrån din kunskapsnivå.

Tips! Oavsett om du är nybörjare eller har gått kurser tidigare kan det vara bra att ha tänkt ut vad du vill göra innan kursen startar. Försök hitta inspirationsbilder inför första kurstillfället för att utnyttja tiden maximalt.

Kursledare
Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Materialkostnaden för lera, inklusive glasyr och bränning, är 85 kronor per kg och kan enkelt betalas via Swish på plats, vilket innebär att du inte behöver skaffa ditt eget material. Leran och glasyrerna finns alltid tillgängliga i kurslokalen.

Kallelse/Faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart. Vill du delbetala kursen? Här kan du läsa mer om hur du gör för att delbetala: Köpvillkor/ allmänna villkor för kurs hos Medborgarskolan | Medborgarskolan

Bra att veta
Bär oömma kläder och skor, och tänk på att det är svårt att hantera lera med långa naglar och smycken.

Hos oss på Medborgarskolan är alla deltagare och ledare försäkrade under aktiviteten/kursen samt till och från aktiviteten/kursen.

I vår lokal finns kylskåp och mikro. Medborgarskolan bjuder på kaffe och te.

OBS! Det är högt tryck på våra keramikkurser och man kan därför anmäla sig som reserv. Tänk på att ordinarie anmälan är bindande (se köpevillkor) och man kan därför inte "byta" plats om man kommer in som reserv på en annan kurs. Om man missar ett kurstillfälle finns ingen möjlighet att ta igen det. Missar man glaseringstillfället har man möjlighet att gå på ett uppsamlingstillfälle i mitten eller slutet av terminen.

För inspiration, gå gärna med i Facebook-gruppen "Medborgarskolans Hantverkscentrum på Ekeby Bruk". Observera att gruppen endast är till för inspiration. För kundtjänstärenden ska du kontakta Medborgarskolan via telefon eller mail: malardalen@medborgarskolan.se.

Visste du att?
Medborgarskolan Uppsala är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

I den anrika tegelbyggnaden på Ekeby Bruk finner du Medborgarskolans Hantverkscentrum. Här får du chansen att skapa med lera i vår fantastiska keramikverkstad, precis som konstnärerna för Upsala-Ekeby gjorde fram till 1970-talet. Välkommen till en plats full av historia och lustfyllt lärande!

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Keramik (helg) och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.