Glasering av keramikalster

Längd
2 timmar
Pris
100 SEK
Längd
2 timmar
Pris
100 SEK
Vill du veta mer? 🤗

Info om Glasering av keramikalster

Här glaserar vi alster vi gjort på tidigare drejkurs! Under detta tillfälle jobbar vi ej med leran utan bara färdiga alster som skall glaseras.

Innehåll
Vi går igenom grunderna för glasering av skröjbrända keramikalster.

Upplägg
Vi träffas 2x45min.

Förkunskaper
Du skall tidigare gått keramikkurs och ha skröjbrända alster att glasera

Kursledare
Ronja Ejdestig lärde sig rakubränning via folkhögskola 2011,  tagit 100% keramikutbildning på Mullsjö Folkhögskola 2023 och har flera års erfarenhet av kurser hos studieförbund i drejning. Ronja älskar att få fokus vid drejskivan, leran som material - "att något som kan se ut som en meningslös klump kan bli något vackert och användbart!"
Hon tar gärna naturen till inspiration och brinner för att fler ska få skapa, finna lugnet och sitt alldeles unika uttryck genom lerans värld av möjligheter. "

Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Bränningskotnad ingår i glaseringskursen

Tips på vidareutveckling
Medborgarskolan erbjuder olika kurser i keramik och drejning både för vuxna och barn. Vi har även ett stort utbud inom andra hantverkskurser, se vårt kursprogram eller kontakta oss så försöker vi hjälpa dig att hitta något som passar.

Bra att veta
Medtag 2 plastkassar, trasor att vira om leran, engångshandskar och förkläde.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Glasering av keramikalster och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.