Dancehall, Afro fusion & Reggaeton

Malmö Dansakademi, i Malmö
Längd
12 tillfällen
Pris
1 200 SEK inkl. moms
Längd
12 tillfällen
Pris
1 200 SEK inkl. moms
Få mer information om kursen 👍

Kursbeskrivning

reggaetonDanskurs i Dancehall

Om du vill dansa det hetaste just nu är Ragga något du ska prova, eller Dancehall som det heter på engelska. Dancehall är en typ av jamaicansk reggae som utövas till t.ex. Sean Pauls musik.

Stilen karaktäriseras av en artist som sjunger eller rappar (så kallad toasting) över ett dansvänligt och ofta hårt beat, riddim, snabbare än i reggaemusik. Detta är dansstilen som vi ofta ser i musikvideos och på MTV. Med sköna steg med mycket känsla och energi är Ragga en väldigt rolig dansstil där man får möjlighet att släppa loss! Vi dansar till en mix av karibiska rytmer, street, jamaicans reggae och afro. Det är en tuff stil och du får prova på roliga karakteristiska steg där vi jobbar mycket med överkopp och höfter med andra ord - "booty".

Danskurs i Reggaeton
Skaka loss, rulla höfter och släng med håret!
Reggaeton, den så kallade latinversionen av HipHop, har idag blivit väldigt populär världen över och mycket av den musik som spelas på nattklubbar idag är just sådan musik. Under våra danslektioner i reggaeton dansar vi till populär och medryckande musik som t.ex. kända Gasolina av Daddy Yankee.

Dansen utövas fritt med hela kroppen och med mycket rytm. Man dansar i singel och man lär sig släppa loss i alla kroppsdelar. Överlag kan man säga att reggaeton är dans till sexig musik med kraft, attityd och ett skönt gung. Förutom att dansstilen är rolig att utöva, svängig och väldigt användbar på dansgolvet är det en otroligt bra form av motionsdans!

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

När?

- KURSER UNDER VÅRTERMIN 2024
26 FEBRUARI - 19 MAJ, VECKA 9-20 (12 veckor)

TISDAGAR
kl. 20.30-21.30 Dancehall Afro fusion, öppen nivå
kl. 20.30-21.30 Reggaeton, lätt/mellan

ONSDAGAR
kl. 20.30-21.30 Dancehall, mellan

TORSDAGAR
kl. 18.10-19.10 Afro fusion, mellan
kl. 20.30-21.30 Dancehall, nybörjare

Kursschema samt kursanmälan för vårtermin 2024 hittar du via dansakademi.se/kurser.php.

En kurs kostar 1200 kr för tolv lektionstillfällen och varje lektion varar i 60 minuter.

Målgrupp

Ungdom/vuxen kurs

Video

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Dancehall, Afro fusion & Reggaeton och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Malmö Dansakademi
Sofielundsvägen. 57
214 34 Malmö

Välkommen till Malmö Dansakademi!

Malmö Dansakademi erbjuder danskurser inom alla tänkbara dansstilar. Vårt utbud håller alltid högsta kvalité! Här kan du till exempel välja mellan Orientalisk magdans, Dancehall, Klassisk Balett, Salsa, High heels, Dance fitness, Poledancing, Afro beat, Jazz och Streetdance. I dansstudion finns kurser för...

Läs mer och visa alla kurser med Malmö Dansakademi

Highlights