IT-strategier och digitalisering 1 – utveckling

IDG Academy , i Stockholm (+1 orter)
Längd
1 dag
Pris
7 950 - 8 950 SEK
Längd
1 dag
Pris
7 950 - 8 950 SEK
Få mer information om kursen 👍

Kursbeskrivning

IT-strategier och digitalisering 1 – utveckling

Digitaliseringen driver på utvecklingen i snabb takt vilket i dag har ökat IT-strategins betydelse, både ekonomiskt och tekniskt. När digitaliseringen allt mer flyttar ut i verksamheten och blir en integrerad del av hela affären blir det ännu viktigare att IT-strategin är inkopplad, involverad och ansluten till den digitala strategin – men även till den centrala affärsstrategin. Detta flyttar fokuset för IT-ledaren från teknologi till strategiskt ledarskap.

På denna heldagsutbildning får du metoder och verktyg för hur du aktivt hanterar digitaliseringen och utformar en digitaliseringsstrategi som utgångspunkt för er IT-strategi och operativa målmodell. Den baserar sig på ASE-modellen som ger stöd för alla moment i strategiprocessen från nuläge till strategisk verksamhetsplanering. Du får en överblick av digitaliseringens funktion och relation till IT samt informationsteknikens strategiska betydelse, inklusive hur vi systematiserar strukturerna för verksamhetsdriven IT-innovation.

Det här får du som deltagare

  • En överblick av digitaliseringens funktion och relation till IT
  • Kunskaper i en vedertagen metod med verktyg för att systematiskt utveckla och införa digitaliseringsstrategier i offentliga och privata organisationer
  • Fördjupade insikter i strategiskt tänkande och hur man planerar och arbetar strategiskt, taktiskt, och operativt
  • En djupare förståelse för hur du skapar och hanterar en realistisk IT-strategi med utgångspunkt ifrån digital transformation
  • Insikt i modeller som OGTM, VSEM, POLISM, OPTMAL, TOM och EA – hur de hänger ihop och har fokus på de strategiska bitarna av IT, inte enskilda teknologier
  • Kunskap om viktiga komponenter, nyckelområden och KPI:er
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Målgrupp

Utbildningen är perfekt för dig som är affärsutvecklare, CIO, digitaliseringsledare, marknadschef, it-ledare, it-strateg, konsult eller liknande där digitalisering ingår i din yrkesroll.

Upplägg

Kostnader

Pris distans: 

7950 kr 

Pris fysisk: 

8950 kr 

I priset ingår frukost, förmiddagsfika och lunch båda dagarna.

Kursledare

Håkan Ozan

Håkan Ozan är Head of Innovation & Strategy på International Innovation Management Institute. Han har en M.Sc. i systemvetenskap och en B.Sc. i företagsekonomi – och har i många år både forskat och arbetat inom IT och innovation.

Håkan är en uppskattad föreläsare och utbildare vid universitet, yrkeshögskolor och företagsutbildningar både i Sverige och internationellt.

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av IT-strategier och digitalisering 1 – utveckling och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.