Visar 1-20 av 66 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-20 av 66 träffar
1
2
3
4

Vad innehåller en coachingkurs?

Utbildning inom coaching kan ha två olika syften; antingen lär du dig hur du kan hjälpa andra att coacha sig själva genom att sätta upp mål och utnyttja sin fulla potential, eller så får du kunskaper om hur du coachar dig själv genom att hitta motivationen och drivkraften. Det sistnämnda är ofta en process som du bör ha genomgått själv innan du kan lära ut andra om coaching och bli en certifierad coach.

Idag finns många certifierade coacher i Sverige som alla uppfyller vissa kvalitetskrav.  Det kan handla om krav på antal utbildnings- eller coachingtimmar. Syftet med coaching är att både må bättre och att presteras bättre. För att det ska uppnås är konstruktiv feedback en viktig del i processen.

Mer om coaching

Människan idag utsätts för en ström av intryck och information utifrån. Jobb, familj , vänner och egna intressen prioriteras, men ibland kan man behöva hjälp till att sortera intryck, vila och reflektera för att må bättre i sig själv och sitt liv. Negativ stress skapar en negativ självbild, men coaching kan hjälpa till att hålla fast i en positiv grundinställning. Coaching handlar om att hjälpa andra att hjälpa sig själva och att bidra till att människor presterar och mår bättre. Coachingen sker i kommunikationen mellan coach och klient; coachen sätter upp en plan i samarbete med sin klient som skal hjälpa klienten att motivera och fullfölja målen. Men coachen har inga givna svar till sin klient , coachingens mål är att klienten själv ska lösa sina problem. En utbildad coach ska kunna hjälpa andra hitta sina drivkrafter och att definiera deras önskade resultat så att de får ut mer av sin inneboende potential. Coaching kan därför vara relevant båda för privatpersoner och för företag. I denna form hjälper ett företag ett annat företag att utvecklas. Detta med hjälp av rådgivning, utvecklingsprogram eller kontaktförmedling så som mentorverksamhet eller förmedling till riskkapitalister. Karriärcoaching är ett annat område där klienten hjälpas till att själv utveckla och stärka sina individuella resurser. Det centrala i karriärcoaching är att ta reda på vilka sidor hos sig själv klienten vill utveckla, vilka krafter som driver och inspirerar både privat och professionellt.

» Coachingkurs i Stockholm

Jämför kurser
Mer inom området
Coachstjärnor

Läs om kursdeltagarna Charlotte Kramer och Karolina Palmberg som fick värdefulla kunskaper hos Akademi Coachstjärnan. 

Läs mer
Akademi Coachstjärnan
Röster från tidigare deltagare

"Jag var ute efter en coachutbildning och kom i kontakt med Margareta Sundin. Jag kände direkt att hennes ärlighet, öppenhet och glädje inspirerade mig. Margaretas härliga utstrålning och coachfärdigheter avspeglade sig under hela kursen..."

Läs mer