Drejning, lerteknik och glasering sommarkurs

Längd
4 tillfällen
Pris
2 750 SEK
Nästa kurstillfälle
12 augusti, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
4 tillfällen
Pris
2 750 SEK
Nästa kurstillfälle
12 augusti, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Arbeta med lera och forma dina egna skålar, krukor eller muggar! Inspiration för det praktiska skapandet och förståelse för hantverkets förutsättningar hämtar vi från olika tidsperioder, från varandra och från kursledaren. Kursen går dagtid.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

12 augusti, 2024

  • Kurs
  • Distans

Arbetssätt

Undervisningen består till största delen av praktiskt arbete under handledning av kursledaren. Vissa genomgångar är gemensamma.

Litteratur/material

Vi arbetar i leror och glasyrer som finns att köpa i verkstan. Material, som faktureras i efterhand, tillkommer i form av lera som kostar 70:-/kg i våt vikt, priset inkluderar även glasyr och bränning.

Innehåll

Vi går igenom olika grundläggande tekniker för att forma leran, som kavling, ringling, tumning och drejning, samt olika sätt att dekorera den, som exempelvis glasering och engobering. Vi arbetar med olika typer av leror och glasyrer och lär oss deras egenskaper.

OBS
Kursen är upplagd på 4 tillfällen under en vecka, ett 5:e tillfälle tillkommer för glasering. Det tillfället sker i överenskommelse med er kursledare och efter att era produkter torkat och skröjbränts. Den processen tar minst 3 veckor.

Mål

Efter kursens slut skall du ha fördjupat dina kunskaper utifrån din förkunskapsnivå.

Målgrupp

Våra drejkurser består av blandade grupper där mer erfarna möter rena nybörjare. Kursen passar därför både dig som inte tidigare sysslat med ämnet och dig som redan har erfarenhet. Varje person utvecklas på sin egen nivå och i sin egen takt under ledning av våra erfarna kursledare.

Folkuniversitetet i Trollhättan
Garvaregatan 15
46131 Trollhättan

Allt började med en kurs. På Folkuniversitetet i Trollhättan finns kurser, utbildningar och föreläsningar för dig som vill utvecklas. Hos oss finner du kurser i... Ekonomi och ledarskap Data Konst, musik och hantverk Miljö, samhälle och trädgård Dans Språk Och...

Läs mer och visa alla kurser med Folkuniversitetet i Trollhättan

Highlights