Valskurser

Lär dig dansa med en partner

Vals är en populär pardans där ni dansar till musik som går i tretakt. Under en valskurs får du lära dig att dansa tillsammans med en partner. Ni kanske vill förbereda er inför den stora dagen genom att gå en kurs i bröllopsvals?
Visar 1-10 av 10 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-10 av 10 träffar

Den populära dansen vals dansas i par till musik i tretakt. Vals började förekomma i Sverige ungefär från mitten av 1800-talet och då utvecklades även lokala variationer av vals med nya steg. Det finns många variationer men grundversionen där man enbart svänger åt båda hållen har alltid funnits kvar. Denna typ kallas gammalvals.

Vals är ett vanligt inslag på baler och bröllop då brudparet dansar bröllopsvals. Man kan dansa vals på många olika sätt och vid flera olika tillfällen. Bröllopsvals är inte en egen typ av vals. Men när man ska börja lära sig dansa vals finns det men flera olika valser att välja mellan. Av bröllopvalser är den mest klassiska wienervals. Många väljer ändå att dansa gammalvals som de kanske har lärt sig i skolan. 

Man tävlar även i vals och räknas till en av standarddanserna inom tävlingsdans. I Sverige har det även blivit tradition att en vals inleder en bal.

Att kunna dansa vals är en fördel då man då och då på fester och olika tillställningar bjuds upp till dans. Vals är en trevlig dans där man även övar din koordination och sin kondition.

Jämför kurser