Kursbeskrivning
När vi odlar kallt härmar vi naturen. Vi låter frön ligga i kall jord och gro när det behagar.
Det mesta odlar vi kallt - rotfrukter, bladgrönsaker, kryddväxter, kålrötter och blommor av olika slag. På vintern och våren kallsår vi mängder av grönsaker och blommor, och på sommaren sår vi nya omgångar som får ge skörd under senhösten och vintern. Fördelarna är många: vi spar tid men också plats och energi, då vi inte behöver förkultivera plantor inomhus. Dessutom blir plantorna kompakta och tåliga när de får växa i naturligt solljus. Att odla kallt förlänger odlingssäsongen. Istället för att skörda under några få månader, sår och skördar vi året om.
Kommande kursstarter
Intresseanmälan
Studiefrämjandet Skaraborg
Vi är ett av Sveriges största studieförbund med ett brett utbud av studiecirklar, utbildningar, kulturarrangemang och föreläsningar. Varje år samlas över 200 000 deltagare i våra studiecirklar och kurser. Vårt stöd kommer från statens och kommunernas anslag till folkbildning. Studiefrämjandet...