Målarkurs - Utveckla din motivvärld och en egen konstnärlig stil

Längd
Onlinekurs - gå kursen i din egen takt
Pris
3 995 SEK
Nästa kurstillfälle
Startdatum sker löpande se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
Onlinekurs - gå kursen i din egen takt
Pris
3 995 SEK
Nästa kurstillfälle
Startdatum sker löpande se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Få mer information om kursen 👍

Kursbeskrivning

Målarkurs

Utveckla din motivvärld och en egen konstnärlig stil

I den här kursen får du konkreta arbetsmetoder för hur du utvecklar den konstnärliga kvalitén på de motiv och teman som du jobbar med i din konst. Steg för steg får du kunskaper i hur du utvecklar ett eget konstnärligt tema och en egen stil, och hur du höjer den konstnärliga kvalitén och originaliteten i dina konstverk.

De flesta målarkurser lägger stort fokus på teknik och hantverk, men den här kursen fokuserar på hur du utvecklar den konstnärliga kvalitén på dina motiv och teman.

Kursen ger både dig som är nybörjare och dig som är mer erfaren, unika arbetsmetoder och kunskaper som gör att du kan utveckla en professionell arbetsprocess. Med hjälp av specifika arbetsmetoder kan du utforma en arbetsprocess så att den blir mer effektiv, konstruktiv och kreativ. Där allt syftar till att du ska trivas i ditt arbete samtidigt som den konstnärliga kvalitén på din konst utvecklas.

Kursens innehåll ger dig en gedigen plattform för ett välfungerande konstnärskap där du får ett mer professionellt, kreativt och konstruktivt förhållande till din konst.

  • Kursen ger dig kunskaper som gör att du kan utveckla ett eget konstnärligt tema och en egen stil.
  • Du får kunskaper i vad som definierar konstnärliga kvalitéer och originalitet inom konsten/samtidskonsten. Samt en konsthistorisk tillbakablick.
  • Du får konkreta arbetsmetoder som gör att du kan utveckla den konstnärliga kvalitén och originaliteten i dina arbeten.
  • Du får arbetsmetoder som gör att du kan utveckla kvalitén på din arbetsprocess så den blir mer konstruktiv, kreativ och effektiv, och där allt syftar till att du ska trivas i ditt arbete samtidigt som den konstnärliga kvalitén på din konst utvecklas.
  • Du lär dig att analysera och utvärdera konstnärliga kvalitéer i din egen arbetsprocess.
  • Hur du utvecklar komplexitet och dynamik mellan dina konstverk, genom serier och kontexter, och hur du använder dig av detta i samband med exempelvis dina utställningar.
  • Hur du utvecklar originalitet i din konst genom att positionera dina arbeten i förhållande till hur andra konstnärer jobbar.
  • Hur du analyserar och utvärderar andra konstnärers konst, och hur du kan använda dig av detta i ditt eget arbete.

Gå kursen online i din egen takt. Du kan även välja till individuella handledningsträffar (1-8 träffar), där du får kontinuerlig feedback på dina målningar, och där vi även går igenom teknik och material. Se våra kurspaket på hemsidan!

Foto: Målning av konstnären Eva-Karin Strand Wåtz

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Startdatum sker löpande

  • Kurs
  • Distans
  • Svenska

Målgrupp

Kursen vänder sig till:

- dig som är nybörjare och vill ha en gedigen grundutbildning: Det här är en kurs för dig som redan har förkunskaper i material och teknik, men känner att du nu vill ta nästa utvecklingssteg där du fokuserar på att utveckla dina motiv och att hitta en egen konstnärlig stil.

- dig som är mer erfaren och som redan jobbar med ett eget tema och motivvärld:
Kursen ger dig nya kunskaper och verktyg som gör det möjligt för dig att utvecklas och att komma vidare i din konst. Fokus ligger på att utveckla konstnärliga kvalitéer och originaliteten i din konst, och att utveckla arbetsmetoder som gör att du får ett mer professionellt förhållande till din arbetsprocess.

- dig som vill söka till konsthögskolor: Genom kursen utvecklar du ett eget konstnärligt tema och en egen stil, och där du också utvecklar den kvalité och originalitet som du behöver i dina arbetsprover. Kursen passar lika bra oavsett inom vilken teknik och medier du arbetar inom (ex. måleri, foto, video, objekt och konceptuell konst).

Kostnader

Kursen heter "Basprogrammet - Utveckla ett eget konstnärligt tema och en egen stil".

Du registrerar dig på kursen via vår hemsida.

Onlinekurs: 3995 kr

Prenumerera på ArtistLab Academy's nyhetsbrev för att ta del av våra rabatterbjudanden. Registrera dig på vår hemsida!

Kursledare

Eftertraktad handledning

Peter Sköld har i över 20 år utvecklat unika pedagogiska metoder och modeller - skräddarsydda för att hjälpa konstnärer i deras individuella konstnärskap.

Med sina omfattande kompetenser och unika handledning har Peter Sköld blivit mycket eftertraktad, där konstnärer reser från hela Sverige och även från Hamburg och Peking för att gå hans kurser. Peter har också under 10 års tid hjälpt den framgångsrika konstnären Linn Fernström med att göra korrigeringar i anatomi, färger och kompositioner i alla målningar.

Om ArtistLab´s handledare Peter Sköld ​ ​

Jag som driver ArtistLab heter Peter Sköld och är en professionell konstnär med regelbundna utställningar i gallerier och konsthallar i Sverige och Tyskland. Min konst finns representerad i många samlingar i Sverige och Europa, och har erhållit flertalet stipendier i Sverige och Tyskland.

Sammantaget har jag 10 år av utbildning inom konst, bl.a. 5 års utbildning vid Akademie der Bildenden Künste München, i Tyskland. (Konsthögskolan i München).

​Jag har stor erfarenhet av att undervisa och handleda inom konst och måleri på många olika nivåer, från absoluta nybörjare till professionella konstnärer med konsthögskoleutbildningar.

​Som konstnär har jag bred kunskap av att arbeta med olika material och tekniker. Mina arbeten har både tematiskt och stilmässigt genomgått många förändringar genom åren, vilket har medfört att jag samlat på mig stora erfarenheter och omfattande kunskaper om såväl teknik och material som olika teman och stilriktningar.

​I alla skeden av min egen konstnärliga utveckling, från studietiden till idag, har jag med stort intresse reflekterat kring kreativitet och konst. Det har bidragit till att jag utvecklat ett stort pedagogiskt intresse grundat på omfattande erfarenheter av att undervisa och att handleda på många olika nivåer.

​Min handledning utgår alltid från kursdeltagarens perspektiv och förutsättningar. Den är konstruktiv, pedagogisk och målinriktad. Som aktiv professionell konstnär har jag även en aktuell anknytning till samtidskonsten, något som är extra viktigt vid exempelvis handledning av arbetsprover.

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Målarkurs - Utveckla din motivvärld och en egen konstnärlig stil och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 4 recensioner
Skriv en recension
5/5
Monika Spindler
08 sep 2023

Efter att ha målat i ett antal år började jag känna mig spretig i mitt uttryck och kände att jag ville utveckla ett eget konstnärligt tema och en egen stil. Det var då jag hitta...

Visa hela
5/5
Ann-Marie Steinmann
01 aug 2023
ArtistLab Academy

Har tidigare gått handledningsprogrammet för Peter Sköld och har nu fortsatt med den nya online-kursen för att utveckla mitt egna konstnärliga tema och stil. En mycket spännande...

Visa hela
5/5
Bosse
13 jan 2018
Distanskurs i målning

Jag har just gått igenom en två månaders distanskurs hos ArtistLab. Kursen behandlade akrylmålning men även en del teckning. Hos Peter Sköld får man alltid kunnig information ...

Visa hela
ArtistLab Academy
Nytorgsgatan 21A
11622 Stockholm

Ta ditt konstnärskap till nästa nivå!

ArtistLab Academy grundades av konstnären Peter Sköld som parallellt med sitt eget konstnärskap har handlett andra konstnärer under mer än 20 års tid. Baserat på sina erfarenheter har han utvecklat ett unikt och framgångsrikt koncept med pedagogiska modeller och metoder...

Läs mer och visa alla kurser med ArtistLab Academy

Highlights