Sömnad - sy din egen badrock

ABF Göteborg, i Göteborg
Längd
2 dagar
Pris
1 200 SEK
Nästa kurstillfälle
15 juni, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
2 dagar
Pris
1 200 SEK
Nästa kurstillfälle
15 juni, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

En kurs för alla badälskare!

Med inspiration av den japanska yukatan gör vi en enkel badrock att använda såväl sommar som vinter. Ta med ett tyg som känns skönt mot kroppen – bomull, tvättat linne eller kanske rentav frotté? Vi utgår från samma grundmodell men anpassar den efter din kropp.

Upplägg

Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Ledare

Hannah Jervelind är textilkonstnär med en MFA i konsthantverk från HDK-Valand. Hon arbetar storskaligt med textila skulpturer, installationer, kostym och scenografi och har bland annat jobbat med frigruppen Pop Up-Operan. Hennes verk har ofta filosofiska och politiska undertoner, samtidigt som den konstnärliga processen också är lustfylld och styrs mycket av materialitet och färguttryck. 

Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.

Kursmaterial

Material ingår inte i kursavgiften. Ta med tyg, sax, måttband, mönster, knappnålar och tråd till första tillfället.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 031-774 31 10.
  • Kallelsen får du ungefär en vecka innan kursstart.
  • En studietimme = 45 min
  • Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kursavgifterna (om inte så anges).
  • Som pensionär, student, arbetssökande eller funktionsnedsatt erbjuds du 15 % rabatt på kursavgiften.
  • Är det något som du särskilt behöver för att ditt deltagande i cirkeln ska bli bra, tveka inte att nämna detta i din anmälan så gör vi vad vi kan för att undanröja de hinder som eventuellt kan finnas.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

15 juni, 2024

  • Kurs
  • Göteborg
ABF Göteborg
Olof Palmes Plats
413 04 Göteborg

ABF Göteborg

Vill du skapa, forma, debattera, dansa? Då har vi säkert något för dig! Kursverksamheten på ABF Göteborg erbjuder 200 kurser per termin – på dagtid, kvällstid, helger och sommaren. Vi har kurser inom humaniora och samhälle, konst, musik och sång,...

Läs mer och visa alla kurser med ABF Göteborg

Highlights