ABC Skärgårdskurs - Segling, navigation och boende ombord i Stockholms skärgård

ABC Seglarskola / Båtskola , i Stockholm (+1 orter)
Längd
3 eller 4 dygn
Pris
7 950 - 9 937,50 SEK
Nästa kurstillfälle
Kurserna ges i Maj-September (+4 kursstarter)
Utbildningsform
Kurs
Längd
3 eller 4 dygn
Pris
7 950 - 9 937,50 SEK
Nästa kurstillfälle
Kurserna ges i Maj-September (+4 kursstarter)
Utbildningsform
Kurs
Få mer information om kursen 👍

Kursbeskrivning

Skärgårdskurs! ABC i segling och navigation. Bo ombord och segla i Stockholms underbara skärgård.

Vill du lära dig att segla och navigera? Följ med på en seglarkurs med familjehavskryssare (skolbåtar) som seglar tillsammans i eskader i Stockholms skärgård  maj-september? ABC Seglarskola/Båtskola har arrangerat så kallade skärgårdskurser i mer än 45 år och tusentals personer har fått sina första erfarenheter genom denna typ av kurs som lär dig både segla och navigera i en härlig miljö bland tusentals kobbar och skär.

Under 3 eller 4 dygn/dagar får du bo ombord på seglarskolans båtar samtidigt som du lär dig segla och navigera i Stockholms skärgårds vackra naturmiljö. Tillsammans lägger vi till i gästhamnar i Stockholms skärgård eller så ankrar vi i naturhamnar i ytterskärgård. Det kan bli Björkskär, Bullerö, Hallskär, Nassa eller Ornö, Dalarö, Nämdö, Sandhamn, Möja. Vi seglar och navigerar på dagarna och avslutar med en härlig middag på kvällen. Mörkernavigering genomförs en kväll/natt. Seglarkursen ges på olika svårighetsnivåer Steg 1 eller 2 eller 3.  Ange i intresseanmälan vilket steg/nivå  som du är intresserad av:

Steg 1. Grundkurs för nybörjare
Du får kunskaper som krävs för Seglarintyg Steg 1 samt praktiska navigationskunskaper i det viktigaste på Förarintygsnivå. På Kursen får du lära dig sjösäkerhet, segelbåtens beståndsdelar, grunderna i seglingsteori, att hantera ett segel, styra segelbåten, lägga till vid brygga och naturhamn, väjningsregler, praktisk skärgårdsnavigering, miljöansvar och mycket mer. Skicka en intresseanmälan för mer information.

Steg 2.  Fortsättningskurs
För dig som har gått Steg 1 eller har varit aktiv som gast i många år. Under denna kurs repeteras först Steg 1 och därefter inleds fortsättningskursen där du får fördjupade kunskape. Du lär dig teknik att öka farten på segelbåten genom enklare-bättre trim med skotning på segel. Vi planerar gemensamt seglingsrutterna efter rådande väderprognoser. Du kommer att lära dig teknik att få nytta av vindvridningar och varierande vindstyrka då det passerar bymoln och frontpassager. Denna kunskap och  insikt har betydelse för att kunna planera ett klokt  vägval vid skärgårdsnavigering. Skicka en intresseanmälan för mer information.

Steg 3. Avancerad kurs
För dig som har gått Steg 2 eller har många års erfarenhet som rorsman, skeppare. Under seglarkursen repeterar vi kunskaperna som ges under Steg 2. Därefter finslipas seglingsteknik, segeltrimning förfinad manövreringsteknik. Du får fördjupad kunskap om segelbåten och dess utrustning. Normalt genomförs övningspass spinnakersegling. Du kommer även att lära dig att göra effektiva vägval vid vindvridningar och olika varierande vindstyrka. De teoretiska och praktiska navigationsövningarna ligger på Förar - Kustskepparnivå. Skicka en intresseanmälan för mer information.

Kurslitteratur: Seglingens ABC ca 200 sidor kan köpas online hos de flesta online bokförlag eller vid kursstart. 

Dag & Starttid                                                  
3 dygn. Fredag kl 10.00 - Söndag
4 dygn. Måndag kl 09.00 - Torsdag eller Torsdag-Söndag

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

Välj mellan 4 kursstarter

Kurserna ges Maj-September

  • Kurs
  • Nacka
  • Sista ansökan: kurserna ges på svenska och engelska

Kurserna ges Maj-September

  • Kurs
  • Nacka

Kurserna ges i Maj-September

  • Kurs
  • Stockholm
  • Sista ansökan: kurserna ges på svenska och engelska

Kurserna ges Maj-September

  • Kurs
  • Stockholm

Målgrupp

För nybörjare och avancerade som vill lära sig segla och navigera. Kursen kan beställas som privatkurs för enskild eller sällskap.

Kursintyg

Efter avslutat kurs kan du som vill ta examen för det Steg du har genomfört på kursen. Du som vill kan även skriva prov direkt eller efter några dagar för att få ett Förarintyg eller Kustskepparintyg (förutsatt tidigare Förarintyg). Du som har gått Steg 1 kan examineras för seglarintyg Steg 1, du som har gått Steg 2 kan examineras för seglarintyg Steg 2 o.s.v. 

Kostnader

7950 kr för 3 dagar
8950 kr för 4 dagar 

Examinationsavgift för seglarintyg är 350 kr. Intygen förs in med sigill i NFB:s blåa intygsbok. Om du inte har intygsbok sedan tidigare så kostar den 65 kr. Du också el alternativt också välja att köpa NFB:s nya  intygskort.

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av ABC Skärgårdskurs - Segling, navigation och boende ombord i Stockholms skärgård och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
5/5
Johan L
08 jul 2022
Skärgårdskurs steg 1

Oerhört givande och roliga dagar. Tillåtande och trygg stämning, även för nybörjare utan någon erfarenhet. Mycket tid läggs på själva seglingen där man får öva mycket på alla mo...

Visa hela
ABC Seglarskola / Båtskola
Saltsjöbadsvägen 77-79
131 50 Saltsjö-Duvnäs

Seglarkurser och andra båtkurser i Stockholm - ABC Seglarskola/Båtskola 

Vill du lära dig att navigera, segla ? hantera din motorbåt? ABC Seglarskola/Båtskola har kurser för dig som vill utöva praktisk segling, motorbåtsmanövrering samt navigation teoretisk och praktisk till sjöss. ABC Seglarskola/Båtskola är ett familjeföretag som har varit aktivt  i över 45...

Läs mer och visa alla kurser med ABC Seglarskola / Båtskola

Highlights